Ryan Ellis ja Predators said viimaks kokkuleppele

Nashville Predators võttis läinud ööl Tampa Bay Lightningu vastu jalkaskooriga 1-0 oma esimeses hooajaeelse võidu, kuid see polnud klubi fännide jaoks ainus hea uudis. Lõpuks tuli ka kauaoodatud teadaanne Ryan Ellise uuest lepingust. 23-aastane kaitsja oli Nashville'i täitsa oma Ryan Johansen, kellega ei saadud kuidagi moodi uue lepingu osas kokkuleppele, kuid nüüd tuldi sellega siiski toime. 2009. aasta draftis 11. valitud kanadalane teenib viie aastaga 12 ja pool miljonit dollarit.

(foto: newslocker.com)
Sarnaselt Johansenile tegi ka Ellis eelmisel hooajal oma karjääri parima aasta. 80. põhihooaja matšiga kogus ta 27 silma (6 väravat). Lisaks mängis ta ka Kanada MM-koondises. Uus hooaeg tõotab tulla veel parem. "Ma arvan, et Peter Laviolette'i poolt harrastatav mängustiil sobib Ryanile ülihästi," tõdes klubi peamänedžer David Poile paar päeva tagasi.

Nüüd, kus Ellis on lepingu saanud, on piiratud vabaagentide seas lisaks Johansenile veel viis tähelepanuväärset vana. Nendeks on Torey Krug, Reilly Smith, Jaden Schwartz, Braden Dillon ja Cody Eakin.

Esimesed kaks on lepinguta tänu Boston Bruinsi üle limiidi olevale palgaruumile. Schwartzi ja St. Louis Bluesi vahel peaks hetkel olema tüliõunaks "vaid" mõned sajad tuhanded dollarid. 56 punktiga läbimurde hooaja teinud ründaja soovib endale palganumbriks saada 2,5 miljonit ja klubi on kõneluste käigus tasapisi roninud nüüdseks juba üle kahe miljoni.

Dillon ja Eakin on mõlemad Dallas Starsi mehed. Samuti esindab neid üks ja sama agent, härra Jarrett Bousquett. Tema on tõdenud, et kasutab lepingukõnelustes vahekohtule sarnast filosoofiat. Ehk siis ta soovib oma klientidele saada lepingu, mis on võrdväärne samal tasemel mängivate kuttidega. Klubi venivatest kõnelustest väga palju häiritud ei ole. "See on võimalus teistel enda tõestamiseks. Teadsime, et meil tuleb koos nendega väga konkurentsitihe laager, kuid nüüd on võitlus kohtade nimel veel tulisem," ütles enne treeninglaagri algust peamänedžer Jim Nill.

Kommentaarid