Saku Koivu tõmbas karjäärile joone alla

Täna on saabunud kinnitus uudisele, mille ilmumist võis tegelikult oodata kogu suve. Kuna Saku Koivu suu püsis seoses oma tulevikuga raudkindlalt lukus, siis võis arvata, et erilisi karjääri jätkamise plaane tal enam pole. Täna ongi Koivu Soome meediale teatanud, et uiske ta enam jalga ei pane. "Nüüd on õige hetk lõpetada. Otsus tuli pärast pikka mõtlemist ja on õige nii minu kui ka mu perekonna seisukohalt", ütles Koivu Turun Sanomatile.

(foto: montrealcanadiens.net)
Koivu tegi Montreal Canadiensi ja Anaheim Ducksi eest kaasa 1124. NHL-i põhihooaja mängus. Tema kontole jäid 255 väravat ja 577 söödupunkti. Ta ei tulnud küll kordagi Stanley karikavõitjaks, aga kogus Soome koondisega mitmeid medaleid. Teiste seas ka 1995. aasta MM-i kulla.

Pika karjääri jooksul suutis ta seljatada ka ühe väga tõsise haiguse. 2001. aastal diagnoositi tal lümfivähk. Seejuures tegi ta selle saatuse löögi järgselt ühe oma karjääri parima hooaja kui kogus 71 punkti (21 + 50). Karjääri tippmargiks olid hooajal 2006/07 tulnud 75 silma (22 + 53).

Koivu perekonda esindab NHL-is edasi Saku vend Mikko, kes on Minnesota Wildi kapten ja mine sa tea, ehk jõuab kunagi ookeani taha ka tema 2006. aastal sündinud poeg Aatos.

Kommentaarid