Karikafinaali otsustav värav sündis murtud sõrmega mängides

Patric Hörnqvist on hokimaailmas olnud tuntud kui mängija, kes valiti viimasena 2005. aasta draftis, kus Sidney Crosby läks esimesena. Nüüd aga läheb 30-aastane rootslane ajalukku kui mees, kelle värav otsustas 2017. aastal Stanley karika saatuse. Legendile annab veelgi vürtsi juurde tõsiasi, et tabamus sündis murtud sõrmega mängides.

(foto: Getty Images)
Mõnedel andmetel oli Hörnqvist finaali viimaseks mänguks kujunenud kohtumises väljakul isegi mitme murtud sõrmega, kui poolteist minutit enne lõppu värav teha õnnestus.


Oma endist koduklubi kurvatanud ründaja polnud aga muidugi ainus vigane sõdur lahingutandril. NHL-is ei jõua mitte keegi võiduka lõpuni täielikult tervena. Seeria lõpuosast eemale jäänud Nick Bonino hooaeg lõppes sääreluu murruga, mis tuli ühe P.K. Subbani pealeviske blokeerimisest. Avamängus kaks väravat teinud ründaja mängis siis veel kohtumise lõpuni ja üritas ka järgmisteks mängudeks väljakule naasta, ent tervis seda ei lubanud. Karikapidustustel osalemiseks lasi ta endale spetsiaalselt teha valuvaigistavad süstid.


Lisaks on selgunud, et Ian Cole mängis juba alates 2. ringi seeriast murtud käe ja roietega. Spekuleeritud on ka seda, et veel üks kaitseliini liikmetest Justin Schultz on jääl olnud samuti vigastusega, kuna tema keskmine mänguaeg langes märgatavalt pärast seda, kui ta idakonverentsi finaalis trauma tõttu paar kohtumist vahele jättis.

Kommentaarid