Guentzelilt oodatakse uusi rekordeid

Jake Guentzelist sai eelmisel nädalal NHL-i playoffide ajaloo parim ameeriklasest uustulnuk, kui ta murdis rekordid nii väravate kui punktide osas. Samuti on nüüd käega katsutavad kogu liiga rekordid. Nende praegune omanik Dino Ciccarelli ka ootab, et need temalt üle löödaks.

(foto: omaha.com)
2010. aastal Jäähoki Kuulsuste Halli valitud Ciccarelli jõudis hooajal 1980/81 Minnesota North Starsi eest mängides karikavõistlustel 14 värava ja 21 punktini. Guentzelil on mõlemast näitajast üks puudu.

"Rekordid on selleks, et neid murda," ütles Ciccarelli nädalavahetusel. "Ma olen tema fänn. Kui keegi minu rekordi üle lööb, siis olgu selleks keegi, kes pärit sealt, kus mina alustasin, kus ma asja ära tegin. Seda on lahe näha."

Guentzel on sündinud Omahas ja mänginud seal ka ülikoolihokit, aga üles kasvas ta Minnesotas, Woodburys, mis vähem kui pooletunnise autosõidu kaugusel Bloomingtoni linnast, kus omal ajal North Stars mängis.


Pittsburgh Penguinsi noorest ründajast on saanud Ciccarelli järel ka teine uustulnuk, kes alates hooajast 1926/27, mil Stanley karikas NHL-i valdusesse läks, finaalseerias kolmes mängus järjest avavärava teinud.

"Tal on suurepärased instinktid," kiitis Ciccarelli. "Vaadake 2. mängu teist väravat. Jälgisin teda väga tähelepanelikult. Ta koputas keppi vastu jääd, isegi enne kui paremalt poolt pealevise tuli. Tagasipõrkunud litter lendas otse temale ja ta liikus lihtsalt värava peale. Need on instinktid, mida ei saa õpetada."


Koos väravate ja punktide rekordiga on Guentzelil võimalus Ciccarelli üle lüüa ka karikavõiduga. North Stars jäi 1981. aasta finaalseerias mängudega 1-4 alla New York Islandersile.

Kommentaarid