Predators avas finaalis võiduarve

P.K. Subban on sõnapidaja mees. Nashville Predatorsi kaitsja lubas pärast Pittsburgh Penguinsi vastu peetud finaalseeria 2. mängu, et kolmanda matši võidab kindlasti tema meeskond ja nii ka läks. Nashville võõrustas läbi aegade esimest finaalseeria mängu ning kodupublik sai nautida 5-1 võitu.

(foto: newsday.com)
Eelmistes kohtumistes realiseerimisega raskustes olnud Predators pani võidule aluse tugeva teise perioodiga, kus jõuti kolme väravani. Täpsed olid ülekaalust skoorinud Roman Josi, Frederick Gaudreau ja James Neal. 1+2'ga lõpetanud Josist sai alates 2010. aastast esimene kaitsja, kes finaalis kolmepunktilise esituse teinud.

Kodumeeskond läks teisele kolmandikule vastu kaotusseisuga, kui Jake Guentzel jätkas oma kuuma käe näitamist. 22-aastane ründaja pani juba 3. minutil võrku oma tänavuste playoffide 13. tabamuse, mis jätab ta kollanokkade kõigi aegade rekordist vaid ühe värava kaugusele. Samuti on tal üks punkt puudu punktirekordist.

"Tegime hea alguse," tunnistas Sidney Crosby pärast mängu. "Teadsime, et nad tahavad alustada tugevalt ja seda nad ka tegid. Avakolmandikust eduseisuga väljumine oli hea, aga siis said nad ülekaalu värava. Peagi pärast seda lasime veel ühe ja siis kolmandiku lõpus ka veel ühe, mida ei tohi juhtuda, kui 25 sekundit vaid jäänud. Seda ei saa endale ükskõik mis hetkel lubada, eriti suurtes mängudes."

Viimasel kolmandikul kasvatasid skoori veel Craig Smith ja Mattias Ekholm kes mõlemad oma tänavuste karikamängude esimesed võrku said. Predatorsil on nüüd playoffides olnud tervelt 19 erinevat väravate autorit.

"Mängisime esimeses kahes mängus head hokit, aga oli paar eksimust. mis nad kohe ära kasutasid ja litter oli võrgus. Tulime nende limiteerimisega täna hästi toime," ütles Neal edu valmiks.

Eelnevates kohtumistes kohutavalt tegutsenud Pekka Rinne oli 3. matšis fantastiline, tehes mitu silmapaistvat tõrjed ja saades neid lõpuks kokku kirja 27..

"Ta oli suurepärane," kiitis Predatorsi peatreener Peter Laviolette oma puurilukku. "Ütlesin pärast 2. mängu, et ta on meie meeskonna selgrooks. Ta on olnud suurepärane. Tema esitus oli täna kivikõva."

Laviolette'i sõnul ei tulnud temal kordagi mõttesse vahetada väravavahti. Nii nagu Penguins tänavuste playoffide jooksul on korra juba teinud ja äkki teeb nüüd uuesti. Matt Murray kõrbes 3. mängus, lastes viis tükki 33 pealeviskega.

Kohtumine läheb ajalukku, kui läbi aegade esimene, kus Crosby ja Jevgeni Malkin mõlemad jäid samas karikamängus ilma ühegi väravale läinud pealevisketa.


Seeria jätkub Nashville'is esmaspäeval. Penguins läheb seal vältima hooaja teist kolmemängulist võõrsilkohtumiste kaotusteseeriat. Predatorsil on nüüd tänavu playoffides kodus üheksast kohtumisest kirjas kaheksa võitu.

Kommentaarid