Methot jätkab Dallases

Vegas Golden Knightsi koosseis pole isegi nädal aega vana, ent kaotatud on taas üks mängija. Liiga laienemise drafti käigus Ottawa Senatorsi mängijate hulgas välja valitud Marc Methot anti Dallas Starsile, kes loovutas 2020. aasta drafti 2. ringi valiku ja noore väravavahi Dylan Fergusoni.

(foto: cbc.ca)
Eile ilmnes paljusid üllatanud tõsiasi, et mitte ükski reegel ei keela laienemise drafti käigus klubi vahetanud mängijal siirduda koheselt endise meeskonna ridadesse tagasi ning Senators olevat Methoti ka uuesti endale tahtnud, aga enne oli Stars jaol.

"Oleme ülirõõmsad, et meil tekkis võimalus hankida Marci kaliibriga mängija. Ta on end tõestanud võimeka ja kindla kaitsjana, kes mängib hästi ründavat mentaliteeti omava partneriga ning kes lisab tohutu hulgas liidriomadusi ja kogemusi meie sinisele joonele," kommenteeris tehingu järgselt Starsi peamänedžer Jim Nill.

Nilli sõnadest võib välja lugeda plaani võtta malli Senatorsi mängiplaanist, kus Methot oli taga patrullija ajal, mil Erik Karlsson ründetsoonis möllas. Aeg näitab, kas Methot-John Klingberg paarist kujuneb sama efektiivne duo.

32-aastane Methot, kes Ottawas sündinud ja kasvanud, oli Senatorsis kolm hooaega järjest +/- näitaja osas parim kaitsja. Liigas mängitud üheksa täishooaja jooksul on ta miinuspoolele jäänud vaid kaks korda. Karjääri Columbuses alustanud mängumehel on kokku kirjas 579 põhihooaja matši ja 120 punkti (21+99).

Ferguson on vaid 18-aastane puurivaht, kes alles läinud nädalavahetusel noormängijate drafti 7. ringist hangiti.

Golden Knightsil oli sel aastal draftis kasutada 12 valikut ja pärast seda tehingut on liiga uustulnukal ka juba ülejärgmiseks aastaks 11 valikut. Samuti on 2020. aasta draftiks tervelt üheksa valikut, nende seas kolm 2. ringi oma.

Kommentaarid