Mike Smith siirdus Calgarysse

Arizona Coyotesil on järgmisel hooajal väravas uus esinumber. Viimased kuus aastat selles ametis olnud Mike Smith on siirdunud Calgary Flamesi ridadesse. Koiotid said 35-aastase puuriluku eest vastu kaks mängijat ja tingimustega drafti valiku.

(foto: howlinhockey.com)
Kanada Sotši olümpiamängude kuldsesse koondisesse kuulunud ja 2015. aastal maailmameistriks tulnud Smithi läks maksma väravavahi Chad Johnsoni, noore kaitsja Brandon Hickey ja järgmise aasta drafti 3. ringi valiku, mis muutub 2. ringi omaks, kui Flames playoffidesse kvalifitseerub.

Smith pole alates hooajast 2011/12 eriti hiilanud, aga koondisekutsed näitavad, et tegu on siiski hinnatud väravavahiga. Lõppenud hooajal tõrjus ta keskmiselt 91.4%-ga ning lasi 2.92 väravat. Tema viimase viie hooaja tõrjete efektiivsuseks on olnud 91.2% ja selle osas on ta liigas vähemalt 150 mängu kirja saanud puurivahtide arvestuses tagantpoolt neljas. Kehvades numbrites võib aga süüdistada tema ees mänginud kehvapoolset meeskonda. Calgarys ootab teda, vähemalt paberi peal, parem kaitseliin.

"Mike Smithil on võimekus kanda meeskonda enda seljas," ütles värskelt hangitud mehe kohta Flamesi peamänedžer Brad Treveling, kes varem pikalt Arizonas töötas. "Tegu on väga võistlushimulise tüübiga. Ma pole temast atleetlikumat mängijat näinud. Ta on väga-väga sihikindel. Tean hästi, mida ta mängijana võimeline pakkuma."

Flamesil oli vaja uut väravavahti, kuna sel hooajal mänguaja üsna võrdselt ära jaganud Johnson ja Brian Elliott saavad mõlemad vabaagendiks. Johnsoni tänavusteks numbriteks jäid 91% ja 2.59.

Hickey on 2014. aasta drafti 3. ringi valik, kellel debüüt NHL-is veel tegemata. Viimasel kolmel hooajal Bostoni ülikooli esindades on ta 112 mänguga jõudnud 15 värava ja 40 punktini.

Kogu karjääri peale keskmiselt 91.3%-ga tõrjunud ja 2.70 väravat lasknud Smith on kõvasti kiitnud oma uue meeskonna potentsiaali ja rõõmustanud võimaluse üle esindada kodumaa klubi.

"Olen väga õnnelik, et saan mängida Kanadas, fännide ees, kes oma meeskonda tõeliselt jumaldavad. See on enim elevust pakkuv asi. Loodan, et saan kogu oma ülejäänud karjääri kodumaal mängida," rääkis Smith.

Coyotes jättis tehingu läbiviimiseks 25% Smithi palgast enda kanda. Kogenud väravavahil algab eelviimane hooaeg 2013. aastal tehtud kontrahtist, mille koguväärtuseks 34 miljonit dollarit.

Laupäeva õhtul pakkusid vahetustehingutega oma fännidele elevust ka Montreal Canadiens, Buffalo Sabres, San Jose Sharks ja New Jersey Devils.

Esimesed kaks leppisid kokku diili, mis viib 24-aastase piiratud vabaagentist kaitsja Nathan Beaulieu tänavuse drafti 3. ringi valiku eest Buffalosse. Sharks loobus oma 2013. aasta drafti avaringi valikust Mirko Müllerist ja drafti 5. ringi valikust, et saada vastu Devilsi 2. ja 4. ringi valikud.

Kommentaarid