Penguins kaotas väravavahtide treeneri Hurricanesile

Liiga laienemise drafti ja mitmete vahetustehingute möllu varjus on Carolina Hurricanes saanud hakkama väga huvitava lükkega. Klubi peamänedžer Ron Francis teatas laupäeval, et meeskond on endale uueks väravavahtide treeneriks palganud Mike Balesi, kes eelnevad neli aastat samas ametis ei kellegi muu kui Pittsburgh Penguinsi juures töötas.

(foto: Twitter @keeperofthecup)
"Mike on end tõestanud Penguinsi juures eduka väravavahtide treenerina, võites Stanley karika järjestikustel aastatel," teatas Francis. "Põhinedes meie uurimistööle, oleme kindlad, et ta on keegi, kellega koos töötamist meie väravavahid ja treenerite personal naudib ning oleme ülirõõmsad, et ta meie organisatsiooniga liitus."

Enne väravavahtide treeneriks saamist töötas mängijakarjääri jooksul ise puurivahina NHL-is vaid 23 mänguga piirdunud Bales Pittsburghis noortetreeneri ja skaudina. Matt Murray esiletõusu võib suuresti pidada tema kätetööks. Samuti võib teda kiita Marc-Andre Fleury karjääri parima aasta eest, mis päädis hooajal 2014/15 kümne nullimänguga.

Penguinsi väravavahtide tõrjeprotsent oli lõppenud hooajal 91.4. Hurricanesil jäi see vaid 90.1% peale, millest halvemad olid ainult kolm meeskonda.

Uuel hooajal on Carolinas esiväravavahiks Scott Darling. Veel pole selgunud, kelle kanda varukinda roll jääb. Leping on olemas nii Cam Wardil kui Eddie Läckil, kuid ühte neist me kindlasti enam Hurricanesi särgis väljakul ei näe.

Pittsburghis edutati vabaks jäänud ametisse senine noortetreener Mike Buckley, kes klubi AHL-i meeskonna juures tegutsedes lisaks Murrayle pannud ka teised noored pingviinid postide vahel silmapaistvalt mängima. Tristan Jarry ja Casey DeSmith olid kaks vaid seitsmest puurilukust, kes madalamas liigas sel hooajal vähemalt 92.5%-ga tõrjusid.

Kommentaarid