Kuningad soovivad Joe Thorntonit endale napsata

Raske on ette kujutada seda, et Joe Thornton mängib San Jose Sharksi asemel mõne muu klubi värvides ja eriti utoopilisena näib, et pühapäeval 38-aastaseks saav ründaja hakkab esindama Sharksi suurimat rivaali Los Angeles Kingsi, aga see võimalus on siiski õhus.

(foto: mercurynews.com)
Thorntonist saab vabaagent ning väidetavalt on Kings teinud temast oma peamise sihtmärgi.


Söödupunktide osas 722-ga Sharksi klubi rekordit hoidev Thornton on äsja lõpetanud ühe viimaste aastate halvima hooaja. Põhiturniiril jäi 79 mänguga tema nimele vaid seitse väravat ja 50 punkti. Küll on aga alates hooajast 2005/06 kogu liiga peale punktide osas vaid Sidney Crosbyle ning Aleksandr Ovetškinile alla jääv mees nähtavasti endiselt kõrgelt hinnatud.

Samuti on endale kõvasti huvilisi ligi tõmmanud seni kogu karjääri San Joses veetnud Patrick Marleau. Kings on ka tema võimalike kosilaste hulgas.


Erinevalt Thorntonist tegi septembris 38-aastaseks saav Marleau pigem positiivse poole peale jäänud hooaja. Viimase viie hooaja jooksul on ta vaid korra tänavusest 27-st väravat rohkem kirja saanud.

Nädalavahetus peaks näitama, kas kohalikud legendid tõepoolest karjääri kuhugi mujale lõpetama lähevad. Pärast playoffide avaringis Edmonton Oilersi vastu langemist väljendasid mõlemad soovi klubis jätkata.

Kommentaarid