Mitmed kuulsad nimed kaovad Stanley karika pealt

Koos tänavuse finaalseeriaga sai eile Sidney Crosby basseinis suplemas käinud Stanley karikal üks ajajärk läbi. Tänavune Pittsburgh Penguinsi meeskond on viimane, mis karika peale mahub. Uutele võitjatele ruumi tegemiseks vahetatakse alumine osa välja ja sellega kaovad karikalt mitmed kuulsad nimed.

(foto: thoughtco.com)
Eemaldatava osa peal, mis läheb hoiule Jäähoki Kuulsuste Halli, on meeskonnad alates hooajast 1953/54 kuni hooajani 1964/65. Ehk kaovad 50ndatel viis korda järjest võidutsenud Montreal Canadeinsi kuulsused, ees otsas Maurice Richardi ja Jacques Planetega. Samuti ei leia peagi karikalt enam Gordie Howe ega Bobby Hulli nime. Koos mitmete teiste Kuulsuste Halli kuuluvate mängijate nimedega kaob ka legendaarse peatreeneri ja peamänedžeri Jack Adamsi nimi.

90ndate alguses, kui ruum karika peal otsa sai, olid valikuvõimalusteks selle veelgi suuremaks tegemine või üldse uue trofee valmistamine. Lõpuks otsustati osade eemaldamise kasuks, kui erinevate meeskondade ridades kokku seitse korda võidutsenud Bryan Trottier ütles, et praegune suurus on ideaalne pea kohal hoidmiseks. Kui ühtegi osa poleks aastate jooksul eemaldatud, siis näeks karikas praegu väga tobe välja ja ei mahuks kuidagi kellegi valdusesse ära.


Järgmise vahetusega, mis tuleb 2030. aastal, läheb Kuulsuste Halli puhkama osa Bobby Orri, Phil Esposito ja paljude teisete 60ndate lõpu-70ndate tähtede nimedega. Kui Toronto Maple Leafs vahepeal uuesti ei triumfeeri, siis pole pärast uut vahetust karika peal enam mitte ühtegi 13-kordse karikavõitja mängija nime. Aastaks 2044 ei leia karikalt enam Wayne Gretzky nime ja kui käes on uute 80ndate algus, siis pole seal ei 2016. ja 2017. aasta pingviine ega ka 2018. aasta võitjat.

Kommentaarid