Coyotes määras peatreeneriks mitmekordse karikavõitja Rick Toccheti

Mõned nädalad tagasi vabanenud Arizona Coyotesi peatreeneri tool on täidetud Rick Tocchetiga. Pittsbugh Penguinsi ridades mängija ja abitreenerina kokku kolm kord Stanley karika võitnud mees sõlmis klubiga neljaaastase lepingu.

(foto: Getty Images)
53-aastane Tocchet on ka varem Coyotesi juures töötanud. 90ndate lõpus oli ta kaks ja pool hooaega meeskonna mängija ning hiljem on ta ametis olnud ka treenerina. Isegi ajutise peatreenerina, kui Wayne Gretzky 2005. aasta detsembris isiklikel põhjustel meeskonna juurest eemal oli.

"Oleme väga rahul ei saame Ricki nimetada meie uueks peatreeneriks," sõnas palkamise kohta Coyotesi peamänedžer John Chayka. "Rick on suurepärane treener ja end tõestanud võitja. Penguinsi juures võitis ta Stanley karika korra mängijana ja kaks korda treenerina. Tal on suured kogemused ja teadmised ning ta on suurepärane liider ja suhtleja. Samuti on ta endine Coyotesi mängija ja abitreener ning sobib meile ideaalselt. Oleme ülirõõmsad, et ta organisatsiooniga taasühineb."

Mängijana NHL-is üle 1100 mängu kirja saanud kanadalane on täiskohaga peatreener varem olnud Tampa Bay Lightningu juures, saades kahe hooaja peale kokku kirja 53 võitu.

"Olen ülimalt rõõmus, et naasen Coyotesi organisatsiooni," kommenteeris Tocchet, kes on NHL-i ajaloos üks vaid kolmest 400 väravaga ja 2500 karistusminutiga mängijast. "Mulle meeldis siin mängida ja treenerina tegutseda ning olen alati pidanud Arizonat oma koduks. Meil on suurepärane noor meeskond, rohke talendiga ja olen elevil, et saan seda mängijate gruppi juhtida. Soovin tänada hr. Barrowayd ja John Chaykat selle uskumatu võimaluse eest. Ma ei jõua alustamist ära oodata."

Väärt abilisest ilma jäänud Penguins on Toccheti asendajaks määranud legendaarse Mark Recchi. Sel aastal Kuulsuste Halli minev ründaja on alates 2014. aastast klubi juures erinevates rollides töötanud.

Kommentaarid