Ted Nolanist sai Poola koondise peatreener

Läti hokikoondisega imesid teinud Ted Nolan asub nüüd ühte teist Euroopa riiki kõrgustesse upitama. NHL-is peatreenerina ligi 500 mängu kirja saanud kanadalane määrati esmaspäeval Poola koondise uueks juhiks. Poolakad loodavad pärast pikka pausi uuesti maailmameistrivõistlustele jõuda.

(foto: tipofthetower.com)
Praeguses jäähoki maailmaedetabelis 20. kohal olev riik mängis viimati MM-i põhiturniiril 2002. aastal. Sel kevadel lõpetati 1. divisjoni A-grupis 4. kohal, edasipääsust jäi puudu neli punkti.

"Mulle meeldivad väljakutsed," ütles Nolan pärast töökoha saamist. "Olen kogu oma elu jooksul olnud autsaider. Kui see võimalus tekkis ja nähes, mis tasemel Poola hoki pikemat aega on olnud, loodan et saan seisu parandada ja kerkida kõrgemale tasemele. Ootan seda väga. See on arvatavasti minu karjääri suurim väljakutse ja ma pole ka varem nii elevil olnud."

Hooajal 1996/97 NHL-i parimaks peatreeneriks valitud Nolan tüüris Lätit aastatel 2012-14 kolmel MM-il ning tõi lõunanaabritele eelmisel OM-il 8. koha, mis nende ajaloo parim. Veerandfinaalis anti Kanadale vägev lahing ja lõpuks oldi viimane meeskond, kes turniiril Vahtralehemaa vastu skoorida suutis.

"Sa pead olema väga taktikaline," ütles Nolan väiksemana suurte vastu edu saavutamise kohta. "Sa pead täpselt teadma, mida teed. Pead olema agressiivne, kangekaelne ja töökas. Kui võitled kõvasti, näed palju vaeva ja mängid targalt, siis võib suurepäraseid asju juhtuda."

Poola vastasteks on järgmise aasta 1. divisjoni A-grupis Sloveenia, Itaalia, Kasahstan, Ungari ja Suurbritannia. Kõrgseltskonda tõusevad kaks esimest.

Kommentaarid