Sami Salo pakib asjad kokku

Kui Tyler Johnson saab uueks hooajaks luud-kondid terveks, siis tema endisel meeskonnakaaslasel Sami Salol seda lootust pole. Soomlasest kaitsjal jäi kogu tänavune hooaeg randmevigastusega vahele ning nüüd on selgunud, et seda ei annagi enam korralikult kokku lappida.

(foto: yle.fi)
Septembri alguses 41-aastaseks saav Salo on Soome meediale teatanud, et lõpetab karjääri. Ta sai NHL-is kirja 15 hooaega, aga oli kogu selle aja paras klaasmees. Aastate jooksul ei saanud ta kirja mitte ühtegi hooaega, kus kaasa löödud kõik mängud. Seejuures jäi maksimumiks vaid 74 kohtumist. Õnnetu saatuse võtab hästi kokku olukord 2010. aasta playoffidest, kus ta Chicago Blackhawksi vastu peetud kohtumises valusalt otse kümnesse sai.


Kui tervis Turu vägilase aga jääle lasi, siis oli ta üsnagi produktiivne mängumees. 878 põhihooaja kohtumisega jäi kirja 339 punkti (99+240). Salo veetis Tampas karjääri viimased kaks aastat. Pikim ja edukaim periood oli tal Vancouver Canucksit ridades. 2011. aastal jäi Stanley karikast puudu vaid üks võit.

Püha lehm jäi võitmata, aga 1996. aasta draftis (fantastilistel aegadel, kui oli veel üheksa ringi) Ottawa Senatorsi poolt tagant kolmandana korjatud kaitsja sai Soomega ühe MM-hõbeda ja kolm olümpiamedalit - üks hõbe ja kaks pronksi.

Canucksi president Trevor Linden jagas pärast lõpetamise uudist oma endise meeskonnakaaslase kohta suuri sõnu: "Ta oli kõige alahinnatuim mängija Canucksi ajaloos.Ta oli kange, väga meeldiv ja väga hea."

Salo töötas tõsiselt selle nimel, et teha veel üks kimmotimonenlik viimane hurraa, kuid randmevigastus on sedavõrd tõsine, et ei lase isegi vabal ajal golfi mängida.

Kommentaarid