Canadiensi peatreener ei muretse väheste väravate pärast

Montreal Canadiens on kaks hooaega järjest põhiturniiri väravate osas liiga viimase kümne seas lõpetanud ja toetus tänavu üle mõistuse palju väravavahi Carey Price'i peale. Kuid peatreener Michel Therrien ei muretse väheste väravate pärast ja läheb uuele hooajale vastu lootusrikkalt.

(foto: habsaddict.com)
51-aastasel peatreeneril on mure kummutamiseks tagataskust võtta väga hea fakt. "Meil võis rünnakul probleeme olla, aga inimesed kipuvad unustama, et me skoorisime vaid kaheksa väravat vähem kui Chicago Blackhawks," rääkis Therrien klubi kodulehele. "Kaheksa väravat vähem 82 mängu juures ei ole palju."

Ja ega vahe pole tõesti suur. Canadiensi keskmiseks väravasaagiks jäi 2.61 mängu kohta, samas kui Blackhawksil oli see 2.68. Väravate puudust ei saa kindlasti ebaedu (playoffide 2. ringis välja lendamine vaevalt, et rahulolu pakub) põhjuseks tuua. Aasta tagasi käidi vaatamata ebastabiilsele skoorimisele ära idakonverentsi finaalis. Seejuures on üsna jahmatav fakt see, et kolme aasta jooksul oma teise karika võitnud Los Angeles Kings sai selle kätte pärast põhiturniiri, kus värava ees olid õnnetumad vaid neli meeskonda.

Kuigi Therrien ründeproduktiivsust probleemina ei näe on klubi hoolimata sellest suvel edurivi paari lükkega täiendanud. Eriti palju loodetakse Aleksandr Sjominist. "Kui me oma mängijate gruppi analüüsisime, siis leidsime, et ta on täpselt see, keda vajame," ütles Therrien Carolina Hurricanesist kinga saanud venelase kohta. "Ta on tüüp, kes suudab skoorida ja võimalusi tekitada. Ta on varasemalt tõestanud, et suudab meeskonna edu nimel rünnakul panustada. Meie jaoks on tegu olukorraga, mille puhul mõlemad pooled võidavad,"

Kommentaarid