Starsi omanik hindab klubi noori kaitsjaid kogu liiga parimateks

Dallas Stars ja hea kaitse ei ole sõnad, mis viimasel ajal oleksid ühte lausesse sobinud. Vaid neli meeskonda lasid lõppenud hooajal rohkem väravaid. Peagi võib aga ehk oodata selle seisu paranemist. Klubi omanik Tom Gaglardi on teatanud, et tema hinnangul on Starsil kogu liiga parim valik noori kaitsjaid.

(foto: The Dallas Morning News)
2011. aastal Starsi omanikuks saanud Gaglardi andis klubi kodulehele intervjuu, milles rääkis mitmetest aktuaalsetest teemadest ja tema ütlemised kaitseliini kohta olid kõige huvitavamad. "Meil on kaitsjatest tulevikulootuste osas kogu liiga pikim pink," märkis Gaglardi. "(John) Klingbergist on saanud täpselt selline mängija nagu me ootasime ja võimalik, et isegi parem. (Patrik) Nemethit tabas lõppenud hooajal tagasilöök, aga minu hinnangul on ta esimeste paaride tasemel kaitsja, kes mängib selles liigas veel pikka aega. (Jyrki) Jokipakka on endine drafti 7. ringi valik, kes kaks aastat tagasi oli mängija, kellel võib potentsiaali olla, kuid ta tuli meeskonda, mängis hästi ja tõestas, et on NHL tasemel mängija."

Kõik need kolm mängumeest on alla 23-aastased või nooremad. Lisaks märkis Gaglardi ära veel nooremad tulevikulootused Esa Lindelli, Mattias Bäckmani, Ludwig Byströmi, Julius Honka ja Patrick Sharpi diilis Chicago Blackhawksilt hangitud Stephen Johnsi.

Samal ajal on Starsil tervelt kaheksa ühesuunalise lepinguga kaitsjat, mis tähendab, et noortel ei ole väga lihtne ennast koosseisu murda. Kuigi see on hea viis eraldamaks terad sõkaldest. "Meil on kuus kohta mängudeks ja kaheksa kutti ühesuunaliste lepingutega, kes nende nimel võitlevad. Lisaks on peale tulemas kutid nagu Johns, Lindell ja Honka, kes võivad teised ära tõugata," rääkis Gaglardi.

Johns teatas mõni aeg tagasi, et on juba NHL-is mängimiseks valmis. Samal ajal hinnatakse eelmise aasta drafti avaringi valikut Honkat Starsi noortest kaitselootustest kõige teravamaks kriidiks.

Kommentaarid