Alex Burrows kaitseb Canucksi juhtkonna otsuseid

Vancouver Canucks oli tänavu pärast vaheaastat playoffides tagasi, kuid uue hooaja lootused tunduvad üsna tumedatena. Mitmed läänekonverentsi meeskonnad on paremaks saanud, samas kui Canucks on paigal tammunud ning paljude hinnangul isegi nõrgenenud. Igasugused nõrkuse jutud lükkab aga tagasi meeskonna üks kogenumaid ja pikemaajalisemaid liikmeid Alex Burrows

(foto: vancouversun.com)
"Mul on usk meie mänedžmendi gruppi eesotsas Jim Benningu ja Trevor Lindeniga. Ilmselgelt on tegu intelligentsete inimestega, kellel on plaan ning eelmine hooaeg oli nende plaani esimene aasta," rääkis 34-aastane ründaja hiljutises intervjuus.

Canucks on selja taga aasta, kus Vaikse ookeani divisjoni teise satsina playoffidesse pääseti, aga seal kukuti mängudega 2-4 Calgary Flamesi vastu kohe konkurentsist. Järgnenud on suvi, kus drafti valikute eest on loobutud fännide poolt palavalt armastatud väravavahist Eddie Läckist ja ühest kaitse tugitalast Kevin Bieksast.

Burrows ja Bieksa olid nagu sukk ja saabas, kes mõlemad hooajal 2005/06 AHL-ist esindusmeeskonda toodi. Mõistagi ei olnud pikaajalise tiimikaaslase lahkumine Burrowsi jaoks kõige meeldivam kogemus. "Minu jaoks oli Kevin Bieksa lahkumine ilmselgelt veidi pettumust valmistav, kuna mängisime 11-12 aastat samas meeskonnas," tunnistas Burrows. "Ta on tõeline sõdalane. Meeskond aga tahtis nooremaks saada ning anda võimaluse kaitsjatele, kes AHL-is mänginud.

Senise NHL-i karjääri jooksul vaid kolmel aastal playoffidest eemale jäänud Burrows tunnistab, et klubi on suunanud pilgu tulevikule: "Uue juhtkonna jaoks on tegu üleminekuperioodiga ja meil on nendesse täielik usk. Mängijatena peame lihtsalt treeninglaagriks võimalikult hästi valmis olema."

Juba lõppenud hooajal tegid mitmed Canucksi noorukid, eesotsas 2013. aasta drafti avaringi valiku Bo Horvatiga, hüppe NHL-i  ja Burrows usub, et neid on veelgi peale tulemas. Väärib ka märkimist, et klubi tütarmeeskond osales tänavu AHL-i finaalseerias, kus LA Kingsi omale alla jäädi.

Juhtkond on suurimaks sihiks seadnud tulevikus edu saavutamise, aga Burrows usub, et Canucks suudab ka uuel hooajal konkurentsivõimeline olla: "Kui meil saab olema hea meeskonnasisene keemia ja saame 20 kutti sama eesmärgi nimel töötama, siis pole meist keegi parem."

Kommentaarid