Hurricanes jätab lepingupikendust vajavad ässad pika ninaga?

Carolina Hurricanesi tõusev täht Elias Lindholm saab alanud nädalavahetusel tähistada klubiga uue lepingu allkirjastamist. 20-aastane rootslane teenis kaheaastase pikenduse, mis hakkab kehtima järgmisest hooajast. Lepingu koguväärtuseks on 5.4 miljonit dollarit. Klubi fännid võivad seda aga kukalt kratsides vaadata, sest pikendusi pole tehtud meeskonna tähtmängijatega.

(foto: thehockeywriters.com)
Eric Staalil lõppeb järgmisel suvel 2009. aastal sõlmitud 7-aastane tehing, mille kohaselt makstakse talle kokku 57.75 miljonit. Jättes välja tööseisaku poolt lühendatud hooaja, siis on Staal äsja teinud oma halvima aasta pärast kollanoka hooaega, kogudes vaid 54 punkti (23+31). Seda arvesse võttes on mõistetav, miks klubi ei kiirusta temaga käsi lööma, aga arvestades, et aasta pärast võib ta vaba mehena lihtsalt ära jalutada, siis oleks siiski mõistlik midagi ette võtta. Pikendust ei ole aga lähiajal tulemas.

"Me ei tunne end ebamugavalt, kui laseme sel teemal veidi edasi venida," tunnistas klubi peamänedžer Ron Francis sel nädalal.

Samuti ei ole Staal ise pastakat otsima hakanud. "Ma pole sellele mõtlemiseks eriti aega raisanud. Olen keskendunud suvise treeningu lõpetamisele ja treeninglaagriks valmis olemisele," sõnas 30-aastane ründaja lepingujuttude kohta.

Kõnelused klubi ja Staali agendi Rick Currani vahel on kestnud alates suve algusest, aga millegi konkreetseni pole siiski jõutud. Sama lugu on meeskonna esiväravavahi Cam Wardiga, keda samuti Curran esindab.

31-aastasel puurivahil hakkab lõppema kuueaastane leping, mille koguväärtuseks 37.8 miljonit. Selle eest pole aga suurt midagi ette näidata. Alates ajast, mil Ward Hurricanesi 2006. aastal kollanokana Stanley karikani tüüris, on tema statistilised numbrid olnud väga tagasihoidlikud ning palgafondist 6.3 miljonit enda alla võtvat kanadalast on hakatud pidama üheks liiga halvimaks esiväravavahiks. Ise loodab ta ennast parandada.

"See ei ole saladus, et mulle meeldib siin olla ja ma ei taha kuskil mujal mängida," on Ward öelnud. "Ideaalses maailmas jõuaksime mingisuguse kokkuleppeni, aga see ei tekita minus pingeid. Pean ennast lihtsalt suurepäraseks hooajaks ette valmistama ja seda mitte ainult enda, vaid ka meeskonna nimel. Meeskond on esikohal ja me soovime valmis olla."

Üks teooria, mis hakanud jalgu koguma selle suhtes, miks võtmemängijatega lepingud tegemata, on klubi ebakindel tulevik. Omanik Peter Karmanos soovib Hurricanesi maha müüa ja see tooks endaga kaasa igasugu erinevaid sekeldusi, mille esirinnas oleks võimalik klubi ära kolimine.

Kommentaarid