Canucks andis Sutterile 5-aastase lepingu

Eelmisel nädalal klubi vahetanud Brandon Sutter on oma uuelt leivaandjalt kiirelt lepingupikenduse saanud. Vancouver Canucks pani 26-aastase ründaja lukku viieks aastaks. 3.3-miljoniline keskmine palk kerkib järgmisel aastal 4.375 peale, mis teeb Sutterist klubi ühe enimteeniva ründaja.

(foto: foxsports.com)
Edurivi meeste seas saavad Sutterist rohkem krõbisevat vaid vennad Sedinid ja Alex Burrows, kes jääb oma 4.5 miljoniga vaid napilt tema ette. Samal ajal saab Sutterist kogu liiga peale kõige kallim mees, kes pole kunagi suutnud 40 punkti piiri ületada. Uue lepingu koguväärtus jääb napilt alla 22 miljoni (21 875 000).

Sutter sai karjääri tippmargi, 40 silma kirja hooajal 2009/10, kui kogus Carolina Hurricanesi särgis 21+19. Senise 7-aastase karjääri kogunumbriteks on 495 mänguga 185 punkti (98+87). Canucks näeb teda aga väärt mehena. "Ta on korralik kahesuunaline mängija, kes on kogu karjääri jooksul olnud üsna vastupidav ja pole saanud väga palju traumasid," iseloomustab peamänedžer Jim Benning. "Ta on alati Pittsburghis ja Carolinas mänginud vastaste tippude vastu ning olnud hea tüüp, keda vastasseisudes kasutada."

Kuna Vancouveris pääseb Sutter tõenäoliselt Henrik Sedini selja taha teiseks tsentriks, siis võib eeldada, et ta suudab oma senist punktirekordit parandada. Olles teinud kaks 20 väravaga hooaega võiks 25 tabamust olla üsnagi reaalne. Samas on Pittsburghi päevadel levinud vahva ütlemine "Sutter on kolmandas ründekolmikus mängiv mees, kellele makstakse teise kolmiku mehe raha, aga tema produktiivsus on neljanda kolmiku tasemel."

Igal juhul annab keskkonnavahetus kuulsa Sutterite hokiklanni esindajale hea võimalus enda tõestamiseks.

Kommentaarid