Kahekordne karikavõitja Ruslan Fedotenko üritab tagasitulekut

Ruslan Fedotenko on 36-aastane ja hokimehena juba karjääri tippsaavutuseni jõudnud. Seda isegi kaks korda. 2004. aastal võitis ukrainlane Tampa Bay Lightningu ridades Stanley karika, skoorides otsustava värava, ning kordas viis aastat hiljem edu Pittsburgh Penguinsiga. Hing aga ihaldab veel kolmandat triumfi.

(foto: hcdonbass.com)
Fedotenkot pole NHL-is jääl nähtus alates lühendatud 2012/13 hooajast, mil ta korjas Philadelphia Flyersi värve kandes 47 mänguga 13 silma (4+9). Küll on ta aga Põhja-Ameerikas tagasi alates eelmisest hooajast. Jaanuaris tegi ta lepingu Minnesota Wildi tütarmeeskonnaga.

Iowa Wildi eest kogus mõlemat karikavõitu tätoveeringuga tähistanud ründaja 13 kohtumises kolm punkti, aga tema esitused olid siiski piisavalt head, et uueks hooajaks teenida kahesuunaline leping. Aastat alustab ta tõenäoliselt AHL-is, aga ligi 900-mängulise kogemusega mängumees loodab, et ta lastakse veel ka NHL-i uksest sisse.

"Tunnen ennast endiselt üsna hästi ja olen füüsiliselt heas vormis," tunnistas Fedotenko nädalavahetusel antud intervjuus. "Siis kui mõistan, et olen liiga vanaks või aeglaseks jäänud ning ei saa enam meeskonda aidata, vaatan peeglisse ja ütlen, et ehk aitab juba. Tunnen, et mul on endiselt kirg võita veel üks karikas."

Fedotenko 2004. aasta 12 playoffide väravat oli pikalt Lightningu rekord. See ületati alles tänavu Tyler Johnsoni poolt.

Kommentaarid