Järgmise aasta drafti tõenäoline esinumber veedab aasta Euroopas

Noorhärra Auston Matthews kirjutab ennast hoki ajalukku sellega, et temast saab esimene kõrgelt hinnatud Põhja-Ameerika nooruk, kes veedab oma NHL-i drafti aasta Euroopas. 17-aastane ameeriklane on käed löönud Šveitsi klubiga ZSC Lions.

(foto: Richard T. Gagnon/Getty Images)
Septembris täisealiseks saav Matthews teenib kaheksakordse juustumaa meisterklubi juures 400 000 dollarit. Arizona osariigis sündinud ründaja jäi tänavusest NHL-i draftist ülinapilt eemale, täpsemalt oli ta selleks kahe päeva jagu liiga noor. Sahistatakse, et ta olnuks Connor McDavidi järel teine valik.

Matthewsi võimalikust Euroopasse siirdumisest on vaikselt räägitud kogu suve, aga üleminek seisis pikalt viisa probleemide taga. Nüüd on Zürichi klubi sellest aga ametlikult teatanud. Seal ootab teda ees endine NHL-i peatreener, Colorado Avalanche'i 1996. aastal Stanley karikani tüürinud Marc Crawford.

Lisaks on seal ees mitmed endised ja võimalikud tulevased NHL-i mängijad. Tänavuse aasta Washington Capitalsi 2. ringi valik Jonas Siegenthaler usub, et tegu on õigustatud sammuga: "See on väga hea koht arenemiseks ning tema jaoks ideaalne."

Mängustiili poolest on Matthewsi võrreldud nii Jonathan Toewsi kui Patrick Kane'iga. Ta on enda sõnul lapsepõlvest saadik olnud suur Arizona Coyotesi fänn, kuigi uuel hooajal asub ta kindlasti hoopis lemmikklubi vastastele pöialt hoidma. Seda ikka selleks, et draftis nö õigesse meeskonda sattuda.

Kommentaarid