Tyler Seguin loodab, et Stars ei astu teist korda sama reha otsa

Dallast Stars oli tänavu üks nendest meeskondadest, kes pärast mullust playoffides käimist nendest eemale jäi. Seda vaatamata sellele, et kahe hooaja vahel oli Jason Spezza näol saadud väga tugev täiendus. Alt vedas kaitse, mida varasemalt kapten Jamie Benn tugevalt kritiseerinud. Meeskonna teine täht Tyler Seguin loodab, et teist korda sama reha otsa ei astuta.

(foto: Jerome Miron/USA TODAY Sports)
Stars oli ainuke meeskond, kes skooris vähemalt 260 väravat, aga lasi ka sama palju tabamusi endale teha. Võimsus rünnakul uinutas meeskonna. "Tundsime, et meil oli nii palju tippmängijaid ja rohkelt ründejõudu, mis aitas meil palju väravaid teha. Seetõttu skoorisime treeninglaagris automaatselt palju väravaid, kuid ei keskendunud kaitsele. Tundsime, et suudame kõigist lihtsalt rohkem väravaid teha," rääkis Seguin hiljutises intervjuus.

Seguin & Co said hooaja esimesest üheksast mängust seitsmel korral kirja vähemalt kolm väravat, aga tuli vaid neli võitu. Kaotuste seas olid 5-6 ja 5-7 lüüasaamised vastavalt Philadelphia Flyersi ja New Jersey Devilsi vastu. Juba varakult oli selge, et enda tsoonis polnud asjad päris korras. "Skoorisime palju, aga ei suutnud võita, kuna me ei osanud kaitses mängida," märkis Seguin. "Eelmisel aastal oli meie hooaja algus kohutav. Arvan, et meil ei olnud treeninglaagris õiget suhtumist ja sellele paneme tänavu septembris suurt rõhku."

Hetkel põlvevigastusest taastuv Seguin, kes hoolimata traumast hooaja viimasteks nädalateks väljakule naasis ja isegi MM-il mängis, tunnistab et treeninglaagriks saab tema tervis olema 110% korras ning Stars asub taas kõrgemaid kohti jahtima: "Paberi peal oleme sama head kui ükskõik milline teine meeskond, suudame mängida ükskõik kelle vastu ja kõik sõltub sellest, kuidas kõik kokku sulandub."

Kui Stars tugevdas aasta tagasi tõsiselt rünnakut, siis tänavu on selle kõrval lisa toodud ka kaitsesse. Patrick Sharp ja Johnny Oduya, kes Seguini sõnul olnud alati raske vastane, lisavad meeskonda kogemusi ning viimasel ajal palju räägitud võitjamentaliteeti.

Kommentaarid