Pavel Bure juhtimisel asutakse looma legendide liigat

Kõik, kes heldimusega meenutamas vanu aegu ja endiseid tähti võivad rõõmustada. Kaks korda NHL-i põhihooaja suurima väravakütina lõpetanud Pavel Bure on juhtimas projekti, mille eesmärgiks on luua legendide liiga. Sellega soovitakse alustada juba tuleval hooajal.

(foto: stadiumnews.com)
Venelasest ründetäht, kelle karjäär juba 31-aastaselt põlvevigastuse tõttu lõppes, on edukalt ära rääkinud mitmed Euroopa hokiliidud ja ka Rahvusvahelise Jäähokiliidu. Planeeritavas liigas tuleksid jääle mängijad, kes IIHF-i võistlustel on osalenud ning kellel vanuseks 45+.

Hooajaga loodetakse alustada novembris, mil toimuks kvalifikatsiooni ring Soome, Rootsi, Venemaa, Tšehhi, Saksamaa ja Slovakkia meeskondade vahel. Hooaja avapauguks planeeritakse Tähtede mängu, kuhu oleksid kaasatud mängijad ka USA-st ja Kanadast. Esimene legendide liiga võitja peaks selguma jaanuaris.

WLHL toob Bure taas väljakule ning lisaks temale võib seal näha mitmeid teisi kuulsuseid.

NHL-is 702 põhihooaja mänguga 437 korda võrku sahistanud Burele kuulub üks omapärasemaid liiga rekordeid. Hooajal 2000/01 skooris ta 29.5% Florida Panthersi väravatest, mis on ühe mängija poolt suurim tabamuste osakaal.

Kommentaarid