Curtis Glencross kahetseb Flamesiga sõlmitud lepingut

Neli aastat tagasi oli Curtis Glencross äsja hakkama saanud oma karjääri parima aastaga (43 punkti), kui ta tegi Calgary Flamesiga nelja-aastase pikenduse, mille jooksul maksti talle 10.2 miljonit dollarit. Omal ajal draftimata jäänud ründaja leppis kodukoha klubis jätkamiseks säästutehinguga. Nüüd on ta seda kahetsemas.

(foto: Getty Images)
Glencross on hetkel lepinguta ning tumeda tulevikuga. Turjal on 32 aastat ja huvi tema teenete suhtes leige. Viimaste aastate jooksul jäi teenimata mitmeid miljoneid.

"Armastan Calgaryt, nimetan linna enda koduks ja olen kohtunud suurepäraste inimestega, aga kui on võimalik suur raha sisse kasseerida, siis tuleb seda võimalust kasutada," rääkis möödunud hooaja Washingtonis lõpetanud ründaja sel nädalal. "Kodukoha klubis mängimiseks ei tohi nõustuda palgakärpega, sest asjaolud muutuvad."

Kokku kuus ja pool hooaega Calgarys mänginud Glencross alustas oma lepingupikendust positiivse noodiga, kui sai kohe esimesel aastal hakkama uue karjääri rekordiga (48 punkti).


2012 suvel saabus aga meeskonna peatreeneriks Bob Hartley, kelle juhendamisel hakkas Glencrossi mänguaeg kahanema.

Tänavu mitmeid mänge ülikonnas vaadanud ründaja oli lõpuks meeskonna jaoks ka ebavajalik ja nii sai Capitalsist tema karjääri viies erinev klubi. Seal ei suutnud ta aga endast väga head muljet jätta ja nii on käes ebakindlad ajad.

"Arvasin, et praeguseks on midagi juba ära tehtud, aga minu jaoks ei ole turgu, kuna paljud on palgafondiga hädas. Meeskonnad maksavad esimeste kolmikute mängijatele nii palju raha, et tagumised saab täita vaid algtaseme lepinguid omavate kuttidega, kes ei lähe palju maksma," märkis Glencross.

Senise karjääri jooksul 507 mänguga 275 punkti kogunud ründaja loodab, et saab kutse mõne klubi treeninglaagrisse, aga see on kaugel ideaalsest variandist. "Mul on noor perekond ja testimislepinguga ringi liikumine on raske. Uus klubi peab minu jaoks olema sobiv lahendus, et ma saaksin hästi mängida ja pikenduse teenida," tõdeb ründaja, kellel kodus kaks väikest tütart.

Kommentaarid