Red Wings loodab Johan Franzenit uuesti koosseisus näha

Kui Pittsburgh Penguins saab justkui uue täienduse Pascal Dupuis näol, siis Detroit Red Wingsi puhul võiks sama öelda Johan Franzeni kohta. Lõppenud hooajal vaid 33 kohtumises osalenud rootslast on kimbutanud mitmed peapõrutused, mis panid ta kevadel mõtlema ka karjääri lõpetamisele. Red Wings loodab teda aga veel koosseisus näha.

(foto: Raj Mehta/USA TODAY Sports)
"Ma ei saanud kaks kuud oma lapsi süles hoida ega suutnud üle kahe minuti nendega mängida. See paneb mõtlema," rääkis Franzen kevadel viimase trauma kohta, mis lõpetas tema hooaja juba jaanuari alguses.

Taastumine oli rootslase jaoks väga vaevaline ja olgugi, et ta on ennast nüüdseks saanud piisavalt korda, et taas uisutada, on tema naasmine koosseisu siiski kahtluse all. Kuigi peamänedžer Ken Holland on selle suhtes positiivselt meelestatud: "Ma ootan ja loodan, et ta saab treeninglaagris füüsilise testi järgselt rohelise tule naasmiseks. See sõltub dr. (Jeffrey) Kutcheri otsusest."

35-aastane ründaja teatas hiljuti klubile, et on raskest seisust, mida ta ise nimetas tumedaks kohaks, üle saanud. "Johan ütles mulle, et on suve jooksul ennast hakanud paremini tundma. Ta on end tugevalt proovile pannud ja seni on kõik hästi läinud," märkis Holland kaks nädalat tagasi toimunud vestluse kohta.

Arvatakse, et Franzenil on karjääri jooksul olnud vähemalt kümme peapõrutust. Selle trauma tõttu jäi tal eelmisel aastal mängimata ka Sotši olümpiamängudel.

"Tal on seoses peapõrutustega pikk ajalugu," tunnistab Holland. "Ma ei suuda tulevikku näha, aga eeldan, et ta läbib füüsilise testi ning jätkab oma karjääri. Kui tal pole igapäevaselt uisutades ja treenides tagasilööke - ma ei tea, miks neid peaks tekkima - siis eeldan, et tema keha annab sellest märku."

Franzenit võib pidada tõeliseks playoffide spetsialistiks. Senise kümneaastase karjääri jooksul on temalt hooaja otsustavas faasis 107 mänguga tulnud 80 punkti (42+38). Ta on teinud neljamängulises seerias liiga väravate rekordi (9) ja selle kõrvale on tal panna veel mitmeid klubi playoffide rekordeid.

Kommentaarid