Derek Roy agent ei suuda uskuda, et keegi tema klienti palgata ei taha

Viimase kolme hooaja jooksul viite erinevat klubi esindanud Derek Roy on nende aastate jooksul jäänud kaugele sellest kvaliteedist, mida ta kunagi Buffalo Sabresi särgis näitas ja see võib olla üheks põhjuseks, miks ta augustis veel töötu on. See on aga tema agendile suureks üllatuseks.

(foto: sportspyder.com)
32-aastane ründaja esindas lõppenud hooajal Nashville Predatorsi ja Edmonton Oilersit. Kui aasta esimene pool oli temalt üsna vaikne, siis lõpuosas sai ta juba enamvähem viisakad tuurid üles. Oilersis tuli 46 mänguga 11+11. Samas sai aga kiirelt selgeks ka see, et Edmontonis tema karjäär kindlasti ei jätku. Connor McDavid lihtsalt võtab tema koha ühe keskründajana endale.

Roy agent Rob Hooper on sellega leppinud, kuid samas kriibib tema hinge see, et tema klient pole kuskil mujal kodu leidnud. "Ma ei suuda uskuda, et ükski NHL-i klubi Derekiga lepingut ei tee," tunnistas ta nädala alguses.

Samal ajal märkis Hooper, et pakkumisi on tulnud Vanast Maailmast, kuid neid väga tõsise pilguga ei vaadata: "Meil on olnud mõned tulusad pakkumised Euroopast, aga Derek on võistlejahingega ning tahab mängida NHL-is, üritades võita Stanley karika."

Roy aastapalgaks oli tänavu vaid miljon dollarit, ehk mõne karikat jahtiva meeskonna jaoks oleks tegu hea säästulahendusega. Kuigi samas leiab turult muidugi odavamaid mehi.

Eile allkirjastas teine keskründaja Matt Cullen lepingu Pittsburgh Penguinsiga ning talle makstakse vaid 800 000 aasta peale. Penguinsi peamänedžer Jim Rutherford on temaga hea tuttav, olles ameeriklase 2005/06 hooajaks Carolina Hurricanesi toonud.

Nüüd on lõppenud hooaega Roy meeskonnakaaslasena alustanud Cullenil võimalus 2006. aasta karikavõidule lisa otsida. "Minu jaoks on see justkui kingitus," ütles novembris 39-aastaseks saav ründaja pärast lepingu allkirjastamist. "Tean, et olen lähenemas oma karjääri lõpule ja võimalusi Stanley karikale konkureerida ei teki just palju. Olles selleni korra varem jõudnud tean, kui raske see on ja mul oleks ülimalt hea meel, kui saaksin veel ühe võimaluse selle võitmiseks."

Kommentaarid