Cory Schneider loodab Devilsi karikavõiduni viia

Eelmisel suvel klubist lahkunud Martin Brodeur on New Jersey Devilsi postide vahele jätnud hiigelsuure varju. Temaga koos võideti kolm Stanley karikat. Cory Schneider on see õnnetu mees, kes selle varjuga võitlema peab. Samas loodab aga ka tema Devilsiga karikavõiduni jõuda.

(foto: AP)
Devilsist saab uuel hooajal tõenäoliselt üks liiga peksupoistest. Suvi on kolmandat aastat järjest playoffidest eemale jäänud klubi jaoks olnud väga vaikne ning hooajale minnakse vastu enamvähem sama kaadriga, kes lõpetas Metro divisjonis eelviimase kohaga.

Schneiderit vaikne suvi ei heiduta: "Meil on käsil väikene üleminekuperiood, aga loodetavasti suudan olla teisi rahustav meeskonnaliige ning jagada veterani kogemusi, olgugi et tunnen ennast 29-aastasena noorena. Loodan siinsesse organisatsiooni oma märgi maha jätta ja loodetavasti viin nad ühel päeval Stanley karikani."

2004. aasta drafti avaringi valikul on üsna hilises eas selja taga alles esimene hooaeg esiväravahina. Enne New Jerseysse saabumist tuli Vancouveris katta Roberto Luongo seljatagust. "Mul on läinud veidi rohkem aega enda tõestamiseks. Ideaalses maailmas soovinuks selles olukorras olla kaks-kolm aastat tagasi," tunnistab Schneider. "Kõik juhtub aga põhjusega. Olen saanud tohutult kogemusi nii siin kui Vancouveris. Võin olla 27-aasta asemel 29-aastane, aga olen väga tänulik, et üldse võimaluse sain. Paljud kutid veedavad kogu oma karjääri tehes õigeid asju, aga ei saa kunagi võimalust."

Schneider haaras oma võimalusest kohe kahe käega kinni, kui lõpetas hooaja numbritega 2.26, 92.5%, mida väga vähesed väravavahid ületada suutsid. Kui peamänedžer Ray Shero suudaks tema ette ehitada vähe parema meeskonna, siis ei tundukski väravavahi karikavõidu unistus väga pöörasena.

Kommentaarid