Erik Karlsson on võimsam kui eales varem

25-aastasena on Erik Karlssonil kotis juba kaks Norrise trofeed ja ta on värskelt lõpetanud hooaja, kus temast sai viimase 17 aasta jooksul kõige kiiremini 300 punktini jõudnud kaitsja. Tema võimed on kõigi vastaste jaoks hirmuäratavad, aga teiste meeskondade ründajate elu on peagi veelgi raskemaks minemas.

(foto: Richard Wolowicz/Getty Images)
Karlsson saabus NHL-i 2009. aastal, kaaludes toona vaid 75 kilogrammi. 19-aastasel kriipsujukul oli algselt meeste mänguga kohanemisel suuri raskusi, kuid juba kolme aasta pärast tõi 78-punktiline hooaeg talle esimese Norrise trofee.

Rootslase kaitsemängu kallal on aastate jooksul mitmeid nokkijaid olnud, aga aina kasvav raam peaks tema ülemängimise üha keerulisemaks muutma. Uuel hooajal tuleb jääle juba 90-kilone härg.

"Olen suutnud kaalu lisada ja seda ka hoida, olen ligi 90-kilone," rääkis Ottawa Senatorsi kapten nädala alguses antud intervjuus.

Vaid Ryan Suter ja Drew Doughty kogusid tänavu põhiturniiri käigus keskmiselt rohkem mänguminuteid, kui Karlssoni 27:15. Suur koormus tähendab, et hooaja käigus langeb kaal naturaalselt, mille järgselt on suvepuhkus suureks leevenduseks.

"Puhkasin erinevatel põhjustel sel suvel rohkem kui eelmistel aastatel. Tunnen, et selja taga on kaks järjestikust pikka hooaega ja suurte minutite juures saab keha kõva koormuse," tunnistas Karlsson, kes oma tänavusest 66-st punktist 31 kogus hooaja viimase 31 mänguga.

Karlsson on kaks hooaega järjest teinud kaasa kõigis põhihooaja mängudes. Tänavu lisandusid nendele veel kuus playoff-kohtumist. Seda pärast aastat, mil vasaku jala Achilleuse kõõluse vigastus ta mitmeks kuuks väljakult eemale jättis. Sellegi osas jagab Karlsson Senatorsi fännidele rõõmusõnumeid: "Tunnen ennast paremini. Suudan paremini hüpata ja mu plahvatuslikkus on jõudmas tagasi endisele tasemele. Puhkus on sellele kaasa aidanud."

Veel võimsam Karlsson tähendab, et uuele hooajale vastu minnes saab Norrise trofeele olla vaid üks favoriit.

Kommentaarid