Slava Fetissov soovib blokeerida KHL-ist NHL-i siirdumise

Alates kevadest on vaikselt podisenud teema seoses sellega, et tulevikus võib KHL-i meestel ookeani taha kolimine kujuneda keerulisemaks. Kunagine piiride nihutaja Slava Fetissov on selle enda eesmärgiks võtnud. Vene hokilegend määrati eelmisel nädalal KHL-i juhtkonda ning võimalik, et nüüd lükatakse plaanile hoog sisse.

(foto: hockeyvips.com)
Täpsemalt näeb plaan ette seda, et KHL-i ässadel lastaks soovi korral lombi taha minna alles 28-aastaselt. Fetissovi sõnul on selle eesmärgiks hoida riigi talendikamaid mängijaid kodumaal, sest just neid käivad ju fännid vaatamas.

Tänavu on kahe hooaja vahel KHL NHL-ile kaotanud mitu noort ässa eesotsas Artemi Panarini ja Sergei Plotnikoviga, kes vastavalt 23- ja 25-aastased. Oleks uus plaan juba paigas, siis peaksid noorhärrad oma parimad mängija-aastad Venemaal veetma, enne kui tekib võimalus testida ennast maailma parimate vastu.

Loo teeb parajaks mustaks huumoriks see, et Fetissov nägi omal ajal kurja vaeva, et raudse eesriide tagant NHL-i pääseda. Olles 80ndate alguses draftis valituks saanud tõmbas ta New Jersey Devilsi särgi selga alles 1989. aastal, olles 31-aastane. Detroit Red Wingsiga kaks korda Stanley karika võitnud kaitsja kannatused on pandud meisterlikku dokumentaalfilmi "Red Army".


Kahekordset olümpiavõitjat ja seitsmekordset maailmameistrit võib peagi näha ka Eestis mängimas. 22. augustil toimub Tondiraba jäähallis Hoki Aitab heategevusmäng, mis toob jääle väga kireva seltskonna.

Kommentaarid