Ducks näitab kõigile ette, kuidas majandada

Anaheim Ducks teatas reedel, et Jakob Silfverbergiga on tehtud uus leping. 24-aastase rootslasega löödi käed neljaks aastaks, töötasuks 3.75 miljonit dollarit ja lepingu koguväärtuseks 14 miljonit. Pärast seda on uueks hooajaks meeskond peaaegu täielikult komplekteeritud ja seda nii vaba palgaruumi on veel üle kümne miljoni.

(foto: usatoday.com)
Ducksil on lepinguta veel vaid Silfverbergi rahvuskaaslane Carl Hagelin, kes juuni lõpus New York Rangersist hangiti. Vana tehinguga oli tema keskmine töötasu 2.25 miljoni ja võib arvata, et uue lepingu sõlmimisele läheb summa kolme miljoni kandis. See aga jätaks klubile endiselt rohkelt ruumi manööverdamiseks ja seetõttu võib Ducksi pidada teiste jaoks heaks eeskujuks.

Mitmed suured, kes viimastel aastatel playoffide otsustavas faasis jagelenud, on enda palgalehega jännis. Näiteks Tampa Bay Lightning on hetkeseisuga veidikene üle limiidi ning mõlemal Chicago Blackhawksil ja New York Rangersil on vaba ruumi vaid kopikate jagu. Boston Bruinsi näol on veel näide sellest, kuidas vaid paari aastaga on kehv palgaga ümberkäimine potentsiaalse karikanõudleja teinud meeskonnaks, kelle playoffide lootused on kahtlase väärtusega.

Kui konkurendid igapäevaselt rahamuredega pead murravad, siis elu Anaheimis on väga päikeseline. Nii ilma kui klubi seisu poolt. Ducks saab jääle panna väga konkurentsivõimelise meeskonna ja seda nii, et ei pea muretsema selle üle, kas meeskonda saab kahe hooaja vahel koos hoida või mitte. Seda isegi olukorras, kus Ryan Keslerit hakatakse järgmisest aastast tasustama keskmiselt 6.875 miljoniga, mis osade hinnangul on ülemaksmine.

Bob Murray, kes eelmisel suvel valiti liiga parimaks peamänedžeriks, on pannud kokku suurepärase hinna-kvaliteedi suhtega meeskonna. Ducks on võtnud kolm järjestikust Vaikse ookeani divisjoni tiitlit, püstitades seejuures aasta tagasi 116 punktiga klubi põhihooaja rekordi, ja lõpetanud värskelt aasta, kus oma ajaloo kolmas karikafinaali koht oli vaid ühe võidu kaugusel. Arvestades, et sama seis oli mullu seoses konverentsi finaali pääsemisega, on selge, et Ducks on tõusnud üheks lääne gigandiks. See, et klubil on endiselt palgalehel vaba ruumi nagu muda peaks konkurentidele hirmu naha vahele ajama. Ega lõpmatuseni ei saa ka jääda lootma sellele, et Bruce Boudreau meeskond nagunii 7. mängu ei võida.

Meeskonna esistaarid Corey Perry ja Ryan Getzlaf on pikaajaliste lepingutega ära seotud ning toetav kaader on samuti mõneks aastaks kindlustatud. Järgmisel suvel ootab ees pikenduste tegemine mõlema väravavahi ning näiteks kaitsjate Hampus Lindholmi ja Sami Vataneniga, aga kuna kõigi puhul on tegu noorte mängijatega, siis ei tõuse nad kindlasti oma palganõudmistega pilvede vahele. See tähendab, et Ducksi puhul võime me divisjoni tiitlivõitudest ja konverentsi finaalidest rääkida veel mõnda aega. Ja ega poleks absoluutselt üllatav, kui lähiaastatel - miks mitte ka juba tuleval hooajal - oma teine karikas ära võidetakse.

Kommentaarid