Mark Giordanost saab üks liiga enimteenivaid kaitsjaid

Järgmise suve vabaagentide klassist võib ühe nime maha kriipsutada. Selleks on Calgary Flamesi kapten Mark Giordano, kellega on tehtud kuueaastane pikendus. Viimased kaks aastat neli miljonit dollarit tasku pannud kaitsja töötasu kerkib järgmisest hooajast 6.75 miljoni peale.

(foto: Al Charest/Calgary Sun)
Palgarahale lisandub kahel esimesel aastal ka kahemiljoniline boonus, mis teeb lepingu koguväärtuseks 40.5 miljonit. Keskmise töötasu osas jäävad kogu liiga peale Giordanost ette vaid seitse kaitsjat.

Naljakal kombel on aga meeskonna liider ja parim kaitsemees uuel hooajal sinisel joonel klubi palga edetabelis alles neljandal kohal. Esikoht on läinud Boston Bruinsist hangitud Dougie Hamiltonile (5.75 miljonit), teisel positsioonil kükitab Dennis Wideman (5.25) ja pronks kuulub T.J. Brodie'ile (4.65).

Flames on kahel hooajal järjest vigastuste kiuste karjääri parimad numbrid kokku pannud kaitsja uue lepinguga väga rahul. "Arvan, et Mark Giordano oleks vabal turul saanud rohkem kui see, milleks ta meiega käed lõi," teatas Flamesi peamänedžer Brad Treveling.


Arvestades, et hooaja käigus liikusid jutud 8+ nõudmistest, siis on Flamesi jaoks tegu soodsa tehinguga. Kuigi suurt raha hakatakse maksma mehele, kellel täitub vahetult pärast uue lepingu kehtima hakkamist 33. eluaasta.

2016. aasta vabaagentide klassi esirinda jäävad Steven Stamkos, Anze Kopitar, Dustin Byfuglien ja Eric Staal.

Kommentaarid