Wildi peatreener usub endiselt Kümperi võimetesse

Devan Dubnyk tegi lõppenud hooajal Minnesota Wildi puuris fantastilise hooaja, lükates sellega noore väravavahi Darcy Kümperi justkui unustuste hõlma. Eelmisel aastal esile tõusnud puurivaht oli oma teisel täishooajal raskustes, aga meeskonna peatreener Mike Yeo ei ole temasse usku kaotanud.

(foto: foxsports.com)
Kümper sai hooajal 2013/14 oma võimaluse tänu mitmetele vigastustele ning ei vedanud meeskonda alt. Seda isegi otsustavas faasis. Ta aitas numbritega 2.03, 91.3% Wildi playoffide avaringist edasi. Muljetavaldav mäng tõi talle eelmiseks sügiseks esikinda koha, aga selles rollis hakkas tema vorm kõikuma.

Mais 25-aastaseks saanud puurivahi hooaja alguse võttis kenasti kokku oktoobri lõpupäevadel New York Rangersile 4-5 kaotatud mäng, kus vastane skooris kõik väravad viimasel kolmandikul. Meeskond vajus peagi pärast seda madalseisu ja siis saabus jaanuari keskel Dubnyk, kes mängis ennast poole hooajaga aasta parima väravavahi kandidaadiks.

Uuele hooajale vastu minnes jääb Dubnyk kindlaks esinumbriks, aga Yeo loodab endiselt palju ka Kümperist. "Soovin, et kohe algusest peale oleks Dubnyk võistlusvalmis ja tahan, et ta mängiks palju, aga teame, et Darcy Kümper on vägagi võimekas. Arvan, et ta pakub Devanile head tuge ning Devan aitab teda samuti," rääkis Wildi peatreener sel nädalal.

Yeo usub, et väiksem koormus ja varumehe roll istub Kümperile paremini: "Noore mängijana ei ole tema õlgadel enam nii suurt vastutust nagu varem. See laseb tal rahulikult oma mängu mängida, mis peaks talle enesekindlust andma ja tänu sellele peaksime nägema, kuidas ta veel edasi areneb."

Kümper on tagasihoidlikuma rolli rahulikult vastu võtnud ja loodab Dubnykilt palju õppida. "Oleme mõlemad suuremat kasvu tüübid ja üritan temalt nüansse korjata, mida enda mängu puhul kasutada," ütles Saksa juurtega kanadalane mõni aeg tagasi.

Kommentaarid