Vahetustehing: Penguins saatis Sutteri Vancouverisse

27-aastane ründaja Nick Bonino peab teist suve järjest kohvreid pakkima. Mullu Anaheim Ducksi poolt Vancouver Canucksile loovutatud ameeriklane on tänasest Pittsburgh Penguinsi mängumees. Vahetustehingu käigus on Brandon Sutter läinud vastupidises suunas.

(foto: Charles LeClair/USA TODAY Sports)
2012. aasta suvel Carolina Hurricanesist Pittsburghi saabunud Sutter oli lõppenud hooajal üks neljast Penguinsi mängijast, kes vähemalt 20 väravat kirja sai. Lisaks on ta korralik mees lahtivisetel (edukus 50.6%) ja hea karistuste surmaja, kuid pärast Phil Kesseli hankimist oli Penguinsil vaja oma palgalehte vähendada ning seetõttu Sutterile ka head teed sooviti. Ta võtab Vancouverisse kaasa oma 3.3-miljonilise aastapalga.

Bonino, kes kogus tänavu viie vähem peetud mänguga Sutterist kuus punkti rohkem (39), saabub Pittsburghi palganumbriga 1.9 miljonit. Lisaks temale omandas Penguins 22-aastase kaitsja Adam Clendeningu mängijaõigused. Vahetati ka drafti valikuid - Penguins sai 2. ning Canucks 3. ringi oma.

Penguinsi peamänedžer Jim Rutherford teatas, et kahe klubi vahelised kõnelused käisid juba enne tänavust drafti. Sutterit hindab ta kõrgelt, aga temast tuli just lepingu tõttu loobuda. "Olen tänulik selle eest, mis ta on teinud, aga ta on aasta pärast saamas vabaagendiks ning meil oli Nick Bonino ja Adam Clendeningu näol võimalus tuua kedagi tema asemel sisse," tunnistas Rutherford.

Kohe pärast seda diili tegi Penguins ka kolmeaastase lepingu Eric Fehriga. 29-aastane ründaja teenis Washington Capitalsi särgis tehtud 33-punktilise hooaja eest palganumbriks kaks miljonit dollarit.

Üsnagi üllatav oli Canucksi peamänedžeri Jim Benningu reaktsioon Sutteri hankimise kohta. "Minu hinnangul saab ta olema meie meeskonna alustala," ütles Benning ründaja kohta, kelle karjääri parim punktisaak on seni 40 silma.

Benning kiitis 26-aastase kanadalase puhul ka seda, et ta on suurte mängude mees, kes playoffides alati hästi esineb.

Iseasi muidugi kui suurteks võib pidada Canucksi playoffide lootuseid, kui üheks põhimeheks on võetud lõppenud hooajal avaringis välja kukkunud meeskonna musta töö tegija.

Kommentaarid