Lamoriello palub Leafsi fännidelt kannatust

Toronto Maple Leafsi fännid on uue karikavõidu ootuses ligi pool sajandit kannatanud, aga enne kui asjad heaks lähevad on need veidi veel halvad. Vähemalt sellele vihjab klubi uus peamänedžer Lou Lamoriello, kes lõpetas eile ootamatult ligi 30 aastat kestnud koostöö New Jersey Devilsiga.

(foto: tsn.ca)
Leafs on suve jooksul meeskonna juhtimise osas teinud vägevaid samme, aga see ei tähenda, et koheselt NHL-i ladvikus heitlema hakatakse. "Selleks on vaja veidi kannatust, see ei juhtu üleöö, kuid olen sellele pühendunud," teatas Lamoriello teda tutvustaval pressikonverentsil.

Oktoobris 73. sünnipäeva tähistav ameeriklane tegi Leafsiga kolmeaastase lepingu. Klubi ajaloo 16. peamänedžer asub ellu viima konkreetset plaani, mis tagatubades paika on pandud. "Me üritame luua keskkonna, kus mängijad on valmis nende ees oleva logo nimel ohverdama enda identiteedi," teatas Lamoriello, kes on tuntud oma karmi iseloomu poolest. "Kunagi ei tohi segamini ajada seda, mis on särgi ees ja taga. See tuleb edastada igale mängijale, sõltumata sellest, millised võimed neil on."

Lamoriello sõnul peavad kõik meeskonna mängijad ühel lainel olema: "Me ei saavuta edu kui indiviididest igaüks pole teineteisele pühendunud."

Leafs lõpetas tänavuse hooaja kogu liiga peale tagantpoolt neljandana, mis tähendab, et edu poole rühkimine algab põhja lähedalt. Lamoriello märkis, et sellel teekonnal on tema otsused täielikult iseseisvad, kuid ta annab nende osas aru klubi presidendile Brendan Shanahanile. Endine legendaarne ründaja teatas, et pidas peamänedžeri tooli suhtes läbirääkimisi 6-7 inimesega, kellest endine Washington Capitalsi boss George McPhee talle sügava mulje jättis. Samas olevat Lamoriello tema radaril olnud juba alates hetkest, mil kogenud ametnik New Jersey Devilsi juures ametist taandus.

Devilsi kaasomaniku Josh Harrise sõnul olevat Lamoriello peagi pärast peamänedžeri ametist loobumist hakanud ennast õnnetuna tundma. Nähtavasti ei pakkunud pärast mitu kümnendit kestnud tihedat askeldamist lihtne presidendi roll talle piisavalt pinget.

Nagu võis arvata, siis on lisaks praeguse seisu korrastamisele Lamoriello palkamine ka samm tuleviku planeerimise osas. "Kui seda ei juhtu, siis on see tema enda süü," vastas Lamoriello küsimusele, kas praegusest abimänedžerist Kyle Dubasest saab tema mantlipärija.

Lamoriello palkamisega saab ka NHL-i rekordite raamatut veidi värskendada. 72 aasta 7 kuu ja ühe päeva vanusena on ta vanim mees, kes mõne klubi peamänedžeriks palgatud. Napilt sai ületatud Cliff Fletcher, kes 2008. aasta jaanuaris 72 aasta 5 kuu ja kuue päeva vanusena samuti Leafsi etteotsa tõusis.

Kommentaarid