Liiga laienemine: algab avalduste vastuvõtt

Võimalik liiga laienemine jõuab homme oma esimese ametliku peatükini. Alates 6. juulist kuni 10. augustini on avatud periood, mille ajal võib esitada ametliku avalduse NHL-iga liitumiseks. Potentsiaalseid uusi tulijaid on mitmed, kuigi see pole üldse garanteeritud, et kedagi üldse uksest sisse lastakse.

(foto: Jim McIsaac/Getty Images)
Kõige tõsisemad jutud ringlevad Las Vegase ümber. Tulevaks kevadeks valmib Pattude linnas moodne mänguhall ning potentsiaalne klubiomanik Bill Foley on aktiivselt projekti vedamas. Lausa nii entusiastlikult, et olemas on ka võimalik nimi - Las Vegas Black Knights. Kuigi lõplik nimi selguks siiski hääletuse tulemusena.

Võib öelda, et NHL on tegelikult Las Vegases kohal olnud juba alates 90ndate algusest. 1991. aastal peeti seal moodsa aja esimene välitingimustes matš, kui Los Angeles Kings ja New York Rangers hooajaeelse kontrollkohtumise tegid. Kings on Las Vegases teinud mitmed kontrollkohtumisi. Omamoodi traditsiooniks on saanud mängud Colorado Avalanche'iga. Lisaks jagab NHL oma hooaja auhindu just Las Vegases.

Seni pole Las Vegases olnud mitte ühtegi USA suurliigade meeskonda ja NHL-i jaoks võiks olla suureks ahvatluseks sealse kandi avastamine. Kõige muu osas tegutsetakse enamjaolt tagaplaanil, aga Las Vegasesse jõudmine tooks suure tähelepanu ja sellega pandaks märk maha.

Las Vegase kasuks töötab ka geograafiline asukoht. 2013. aasta suvel tehtud ümberkorralduste tõttu on idakonverentsis 16 meeskonda, aga läänes vaid 14. Las Vegasega saadaks läände üks meeskond juurde.

Geograafiline asukoht toetab ka Seattle'it ning kuluaarides liiguvad jutud, et ka sealt on avaldus tulemas. Või isegi kaks.

Ettevõtja Chris Hansen on aastaid vedanud uue Sonics Arena projekti ning mõni kuu tagasi ilmus tema kõrvale pankur Ray Bartoszek, kes plaanimas uue halli ehitamist linna teise piirkonda. Aastate jooksul on Seattle'ist NHL-i ja ka NBA-d eemal hoidnud just moodsa halli puudmine.

Bartoszek on NHL-i klubi omamisest tõsiselt huvitatud. 2013. aastal soovis ta Arizona Coyotesi ära osta, aga see diil kukkus läbi. Plaaniks oli viia koiotid just Seattle'isse.

Kui arvestada sõnavõtte, mis tulid vahetult pärast seda, kui NHL uutele tulijatele ukse avas, siis võib avaldusi oodata ka mujalt.

Kanada naiste hokiliiga juht Graeme Roustan on aastaid unistanud teisest meeskonnast Torontos. "Koostan kindlasti avalduse," teatas Roustan juunis. "Olen alati uskunud, et Torontos olev teine meeskond hakkaks õitsema, olen alates 2010. aastast selleks võimaluseks valmistunud."

Samuti on laienemise mängus valmis kaasa lööma Quebec City. Septembris valmib seal uus hall Videotron Centre, mille mahutavus hokimängude ajal üle 18 000. Halli nimi tuleb kaabeltelevisiooni firmalt, mis kuulub kommunikatsioonifirmale Quebecor.

Quebecor on NHL-iga loonud lähedased suhtes. Alates lõppenud hooaja algusest kuuluvad prantsusekeelsed teleülekanded 12-ks aastaks Quebecori omanduses olevale TVA Sports kanalile.

Erinevalt mõnest avalduse esitajast on Quebecis kindlasti ka hokifännid olemas. Quebec Nordiques mängis 16 hooaega NHL-is, enne kui klubi maha müüdi ja Coloradosse koliti.

Lisaks moodsale hallile peaks Quebecil ka head rahalised võimalused olema. Sama seis on Kansas Cityga. Kuigi võib öelda, et krõbisevaga ollakse seal hoolikamad.

Lamar Hunt Jr. on megarikas persoon, kes kuulub näiteks NFL-i Kansas City Cheifsi ja MLS-i FC Dallase omanikkonda. Tema varanduse väärtuseks on märgitud neli miljardit dollarit ning tema viimaseks investeeringuks oli ühe New York Islandersi tütarmeeskonna Missouri Mavericksi ost.

Huvi hoki vastu tundub härral olevat ja Kansas Citys asuvat Sprint Centerit peetakse USA moodsaimaiks mängupaigaks, kust puudub alaline üürnik. Kuid Hunt on öelnud, et 500 miljonit dollarit NHL-i meeskonna eest on liiga krõbe hind. Samuti on ta teatanud, et ei tea kedagi, kes sellest piirkonnast NHL-i klubi omanikuks tahaks saada.

1 kommentaar:

  1. Hei! Olen Simon JLP kommunikatsioonibüroost ja me viime varsti läbi uut blogimaastiku uuringut (rohkem infot: http://www.jlp.ee/blog/2014/11/11/jlp-eesti-esimene-blogimaastiku-uuring). Me oleks väga huvitatud teie kogemusest blogimisega, aga paraku ei leidnud ma siit teie e-maili. Kas oleksite palun nõus selle siia kirjutama, et saaksime teile varsti küsitluse saata :)? Kui te ei soovi oma kontakte siin jagada, siis kirjutage mulle palun simon.suviste@jlp.ee. Tänud ette!

    VastaKustuta