Bruinsi omanik selgitas Chiarelli vallandamise tagamaid

Peter Chiarelli tüüris peamänedžerina Boston Bruinsi seitsmel aastal järjest playoffidesse, tuues 2011. aastal Stanley karika, millele lisas kaks aastat hiljem veel ühe finaalikoha. Kuid lõpuks oli ta iseenda edu ohver. Vähemalt nii võib välja lugeda selgitustest, mida jagas Chiarelli vallandamise kohta klubi omanik Jeremy Jacobs.

(foto: Michael Dwyer/Associated Press)
Bruinsi oli lõpuks oma palgalehega jännis. Nii nagu ikka edukate klubide puhul. Heas meeskonnas on head mängijad ja nood nõuavad aina rohkem raha. Mõned, nagu näiteks Chicago Blackhawks, suudavad sellises olukorras edukalt esinemist jätkata, aga Bruins jooksis lõpuks valusalt vastu seina, kui tänavu ilus playoff-kohtade seeria ootamatult lõppes.

"Leiame end seoses palgalehega olukorrast, kus peame vaatama tulevikku. Vaadates Chicago meeskonna edu, ja ma imetlen neid üsna palju, nad tegelesid varakult oma kõrgepalgaliste mängijatega ning jätkasid lisaruumi tekitamisega," rääkis Jacobs.

Blackhawks on ilusti suutnud oma tuumikut koos hoida (vähemalt enne tänavust suve), samas kui Chiarelli läks kaks suve järjest meeskonna selgroo kallale. 2013. aastal saadeti Tyler Seguin Dallasesse ning vahetult enne lõppenud hooaja algust loovutati Johnny Boychuk New York Islandersile.

Jacobsi sõnul viisidki probleemid palgalehega lõpuks Chiarelli vallandamiseni: "Me ei tegelenud sellega õigeaegselt ja leidsime ennast seoses palgalimiidiga olukorrast, mis polnud meie jaoks atraktiivne."

Meeskonda on lammutatud kõvasti ka sel suvel. Uus peamänedžer Don Sweeney loobus Dougie Hamiltonist ja Milan Lucicist. Seda just eelkõige palgalehe kergendamise eesmärgil. Meeskonna endine kaitsemängija saab nii klubi juhina enamvähem puhtalt lehelt alustada. See plaan nähtavasti vanale peamänedžerile ei istunud, kuna Jacobs märkis veel, et Chiarelli ei olnud nõus läbi viima muudatusi, mis klubi juhtkonna hinnangul olid vajalikud.

Hea uudis on see, et suured muudatused pole mängijatele negatiivselt mõjunud. Hoopis vastupidi. "Mul on rohkelt usku Doni ja klubi juhtkonna võimetesse. Oleme sisse toonud mitmeid kutte, kes on elevil siia saabumise üle, tahavad siin olla ja on ka väga talendikad. Meil on mitmeid noori ja tulevikumehi. Ootan põnevusega järgnevat ja olen elevil," on rääkinud meeskonna asekapten Patrice Bergeron.

Kommentaarid