Sjomin maandus Montrealis

Aleksandr Sjomin on üks nendest härradest, kelle leping suve alguses välja osteti. Carolina Hurricanes tõmbas kriipsu peale 2013. aasta märtsis sõlmitud viieaastasele tehingule, mille kohaselt oli venelase aastapalgaks seitse miljonit dollarit. Nüüd on 31-aastane ründaja teinud aastase lepingu Montreal Canadiensiga.

(foto: thescore.com)
Sjominil on selja taga väga nukker hooaeg. Kunagine 84 punkti mees suutis 57 matšiga tänavu korjata vaid 19 silma (3+16). Viimastel aastatel on teda vaevanud mitmed vigastused ning väidetavalt on ka tema suhtumine kehvapoolne olnud. Selle osas andis paar päeva tagasi vastulöögi tema agent Mark Gandler, kes teatas Vene meediale: "Tema karjäär saab liikuda vaid ülespoole. Ta on endiselt üsna noor. Tema lepingu väljaostmine toimus unikaalsetel asjaoludel ja peatreener ei mõistnud Saša mängu."

Kuu alguses nokkis Hurricanesi peamänedžer Ron Francis Sjomini kallal seoses ebapiisava võitlusvaimuga.

Canadiens skooris lõppenud hooajal keskmiselt vaid 2.6 väravat mängus, mis jättis meeskonna ründeproduktiivsuse osas liiga viimase kümne sekka. Sjomini hankimine on riskantne, kuid soodne samm - talle makstakse 1.1 miljonit - selle seisu parandamiseks.

Senise kümneaastase karjääri jooksul on Washington Capitalsi ridades esile kerkinud ründaja 635 mänguga kogunud 513 punkti (238+275).

Kommentaarid