Avanes vabaagentide turg

Meie järgi kell 19 avanes vabaagentide turg, mis toob endaga kaasa rohkelt mängijate liikumisi. Näiteks eelmise aasta 1. juulil tehti kokku 94 tehingut ja klubi vahetasid 80 mängumeest. Vaid kolm meeskonda Boston Bruins, Nashville Predators ja San Jose Sharks jäid möllu keskel pealtvaatajateks.

(foto: Getty Images)
NHL iga kell paneb iga klubi kohta jooksvalt kirja kõik olulisemad tehingud.

Anaheim Ducks - Meeleheitlikult Californiasse kolida soovinud Kevin Bieksa saab elu seal ka pikemat aega nautida. Temast oleks järgmisel suvel saanud vabaagent, aga nüüd on kotis 2-aastane leping, mille koguväärtuseks 8 miljonit. Uuel hooajal figureerib ta palgalehel numbriga 4.6 miljonit.

Rünnakut täiendab Shawn Horcoff. Viimased kaks aastat Dallases mänginud keskründajale makstakse aastase lepinguga 1.75 miljonit dollarit.

Arizona Coyotes - Koiotid on vahetult enne turu avanemist ühe vahetustehinguga hakkama saanud. Edmontonist on tagasi toodud lahtivisete spetsialist Boyd Gordon, kes ka aastatel 2011-13 klubi värve esindas. 55.9% oma lahtivisetest võitnud (liiga paremuselt 11. näitaja) mehe eest loovutati Lauri Korpikoski.

Mike Smithi uueks abiliseks saab Anders Lindbäck. Rootslane asub viimase kolme aasta jooksul oma neljandat erinevat klubi esindama aastase lepinguga, kus töötasuks märgitud 875 000 dollarit.

Nähtavasti pole kodutu Coyotesi jaoks siiski vabaagentide hankimine väga suureks probleemiks. Steve Downiega on tehtud aastane, 1.75-miljoniline ja Brad Richardsoniga 3-aastane, 6,25-miljoniline leping.

Märtsis Bluesile antud Zbynek Michalek on kõrbes tagasi. 32-aastane kaitsja sai kaheaastase lepingu, töötasuks 3.2 miljonit dollarit.

Sarnaselt Michalekile naaseb ka Antoine Vermette. Peagi 33. sünnipäeva tähistav ründaja tuleb Stanley karikavõidu sõrmust näitama kaheks aastaks. Töötasuks kokku 7.5 miljonit dollarit.

Boston Bruins - Bruins on kaheaastase lepinguga ära sidunud piiratud vabaagendi Ryan Spooneri. Lepingu suuruseks on 1.9 miljonit dollarit.

Esimeseks uueks näoks võrreldes eelmise hooajaga on Matt Beleskey. Tänavu Anaheimis elu hooaja teinud ründaja sai viieaastase lepingu, mille suuruseks 19 miljonit, keskmine palk 3.8 miljonit dollarit.

Buffalo Sabres - Ryan O'Reillyle on seltsi toodud tema vanem vend Cal, kes viimased aastad esindanud Canucksi AHL-is satsi. Kahe aasta jooksul makstakse talle 1.4 miljonit dollarit.

Calgary Flames - Karri Rämö oli jäänud üheks vähestest kvaliteetväravavahtidest, kes vabaagentide turule minemas, aga viimasel hetkel on Flames soomlase siiski endale jätnud. Aastane leping ja töötasu 3.8 miljonit dollarit.

Lõppenud hooajal ühte väiksemat palgalehte omanud Flames jätkab raha jaotamist. Michael Frolik on võetud palgale viieks aastaks. Aastatasu 4.3 miljonit ja koguväärtus 21.5 miljonit dollarit.

Carolina Hurricanes - Nähtavasti on hetkel kõik jõud suunatud Eric Staali lepingupikendusele.

Chicago BlackhawksEile klubisse saabunud Artjom Anisimoviga on tehtud uus, 5-aastane leping. Venelane saab palgatõusu. Tänavu teenis ta neli miljonit, kuid uue lepingu keskmine töötasu on 4.55 miljonit. Uuel hooajal võtab keskründaja enda alla 3.3 miljonit.

Meistrid jätkavad KHL-i tühjendamist. Aprillis hangitud Artemi Panarini kõrvale on toodud tema Peterburi SKA meeskonnakaaslane Viktor Tihhonov, kes on endine Coyotesi avaringi valik. Venelasele makstakse aasta jooksul veidi üle miljoni dollari. Legendaarse peatreeneri Viktor Tihhonovi pojapoeg oli 2014. aasta MM-il ülekaalukalt parim punktimees (10 kohtumisega 16 silma), aidates Venemaa MM-kullani.

Colorado Avalanche - Viimasest 11-st aastast üheksa Anaheimis veetnud Francois Beauchemin on nüüdsest Avalanche'i mees. 35-aastase kaitsjaga tehti kolmeaastane leping, töötasuks kõigil hooaegadel 4.5 miljonit.

29-aastane ründaja sai tänavu Pittsburghis teiste seas Sidney Crosby ja Jevgeni Malkini kõrval elu nautida, aga järgmised kolm aastat veedab ta Colorados. Töötasu on kõigil aastatel 2.4 miljonit.

Columbus Blue Jackets - Viimased viis hooaega Bostonis mänginud Gregory Campbell on nüüdsest sinijakk. Kaheaastase tehingu koguväärtus on 3.2 miljonit dollarit.

Dallas Stars - 31-aastane ründaja Patrick Eaves, kes vaikselt liigast välja oli vajumas, sai uue, aastase lepingu. Lõppenud hooajal 47-st kohtumisest 27 silma kogunud kanadalane teenib 1.15 miljonit dollarit.

Detroit Red Wings - Tänasest on NHL-is 12 kaitsjat, kes aastas vähemalt kuus miljonit dollarit teenivad. Red Wings tegi selle klubi uusimaks liikmeks Mike Greeni, kes võeti palgale kolmeks aastaks.

Mootorite linnas jätkab ka värske karikavõitja Brad Richards. Temaga on tehtud aastane tehing, palgaks kolm miljonit dollarit. Sellele võivad lisanduda erinevad playoffide eduga seotud boonused.

Edmonton Oilers - Kaitseliin on kõva täienduse saanud. Andrej Sekera, kes lõpetas tänavuse hooaja Kingsi ridades, sai kuueaastase lepingu, aastapalgaga 5.5 miljonit dollarit. Tundub, et ka vasakukäelised kaitsjad ei pea tänavu suure palgapäeva pärast muretsema.

Mark Letestu on Oilersilt teeninud kolmeaastase lepingu, mille koguväärtuseks 5.4 miljonit dollarit.

Florida Panthers - Pantrid on endale saanud endise karikavõitja. Seda küll vaid sümboolselt. Bruinsilt on üle võetud Marc Savardi leping, mis kestab kuni 2017. aasta suveni ning mis röövib palgalehelt veidi üle nelja miljoni. Sarnaselt Chris Prongerile pole Savard peapõrutuste tõttu mitu hooaega jääl käinud. Lisaks tuli Bostonist üle Reilly Smith. Vastassuunas liikus piiratud vabaagent Jimmy Hayes.

Los Angeles Kings - Martin Jonesi mantli on üle võtnud Jhonas Enroth. Rootslane paneb aastase tehinguga tasku 1.25 miljonit dollarit.

Minnesota Wild - MM-i ajaloo vägevaima värava teinud Mikael Granlund jätkab klubis veel kaks aastat. Piiratud vabaagent tegi 2-aastase diili, mille koguväärtuseks kuus miljonit dollarit.

Montreal Canadiens - Canadiens avas oma päeva vahetustehinguga. Brandon Prust saadeti Vancouverisse, kust tuli vastu Zach Kassian ja drafti 5. ringi valik.

Canadiens on ka Tampas vähekasutatud kaitsja Mark Barberio uus kodukoht. Aastane leping toob talle 600 000 dollarit.

Nashville Predators - Aasta tagasi säästutehinguga saadud Mike Ribeiro läheb edasipidi mitu korda rohkem maksma. Temaga on tehtud 2-aastane, 7-miljoniline tehing.

Seni kogu oma karjääri Bluesi ridades veetnud Barret Jackman ei tahtnud enda sõnade kohaselt klubi suurima rivaali Blackhawksiga lepingut teha, kuid jätkab siiski Bluesiga samas divisjonis. Leping on kaheaastane ning töötasuks kaks miljonit.

Cody Hodgson, kelle 6-aastase ja 25.5-miljonilise lepingu Sabres välja ostis, sai Predatorsi käest aastase tehingu, palgaks miljon dollarit.

Predators on järgmise drafti 4. ringi valiku eest saanud Calgary Flamesilt Max Reinharti mängijaõigused. Perekonnas on tõsisemat sorti klubivahetuste aeg. Tema noorem vend Griffin saadeti nädalavahetusel Islandersi poolt Oilersile.

New Jersey Devils - 24-aastane kaitsja John Moore on viimase kolme aasta jooksul saanud endale neljanda erineva koduklubi. Devils palkas ta kolmeks aastaks, töötasuks 1.6 miljonit dollarit aastas.

New York Islanders - Jaroslav Halaki uueks varumeheks on Thomas Greiss. Lõppenud hooaja Pittsburghis veetnud sakslane sai kaheaastase, kolmemiljonilise lepingu.

Samuti on säilitatud kaitsja Thomas Hickey teened. Tema taskuse rändab järgmise kolme aasta jooksul 6.6 miljonit dollarit.

New York Rangers - Šveitslane Raphael Diaz on teiseks perioodiks New Yorgis tagasi. Ta lõpetas eelmise hooaja Rangersi mehena. Tänavu esindas kaitsja Calgary Flamesi värve. Leping on aastane ja kasvatab 2013. aasta MM-hõbeda kontot 700 000 võrra.

Olles drafti ajal Carl Hagelinist loobunud hoiab Rangers rootslaste taset üleval Viktor Stalbergiga. Predators ostis nädalavahetusel 29-aastase ründaja 4-aastase ja 12-miljonilise lepingu välja. New Yorgis teenib ta aastaga 1.1 miljonit.

Ottawa Senators - Senaatorid olid lõppenud hooaja jooksul ainsad, kes mitte ühtegi tehingut ei teinud, seega pole üllatav, et Kanada pealinnas oli vaikus majas.

Philadelphia Flyers - Steve Masoni uueks kaaslaseks on Michal Neuvirth. Tšehhi puurivahiga tehti kaheaastane leping, koguväärtuseks 3.25 miljonit dollarit.

Pittsburgh Penguins - Päeva Phil Kesseli hankimisega alustanud pingviinid on rünnakut täiendanud ka Sergei Plotnikoviga. 25-aastane ründaja on kaks korda osalenud KHL-i Tähtede mängus ning ta võitis Venemaaga 2014. aastal MM-kulla, olles 12 punktiga üks turniiri resultatiivseimatest meestest. Leping on aastane, mis toob talle sisse 925 000 dollarit.

San Jose Sharks - Sharks on endale saanud Paul Martini, kellel oli rohkelt potentsiaalseid kosilasi. Nelja-aastase tehingu väärtuseks on 19.4 miljonit, keskmine aastapalk 4.85 miljonit dollarit.

St. Louis Blues - Väheste käikude juures oli näitaks Colton Parayko lepingupikendus. Tegu kaitsjaga, kes sai valituks 2012. aasta drafti 3 ringis.

Tampa Bay Lightning - Aastapalgaga 1.25 miljonit dollarit on Lightning endale kolmeks aastaks saanud ründaja Erik Condra teened. Steve Yzerman on teatanud, et see tehing tähendab seda, et Brenden Morrowd ei tooda enam tagasi. Põhimõtteliselt on üks kogenud ründaja asendatud teisega.

Toronto Maple Leafs - Mike Babcocki ajastu esimene vabaagendist täiendus on Matt Hunwick. Tänavu Rangersit esindanud 30-aastane kaitsja sai kaheaastase, 2.4-miljonilise lepingu.

Montrealist kinga saanud P.A. Parenteau on Torontos ajutise kodu leidnud. Aastase lepingu juures on palgaks poolteist miljonit dollarit.

24-aastane ründaja Richard Panik jääb Leafsi ümberehitamise osaliseks. Aastase lepingu töötasuks on 975 000 dollarit.

Leafs on viimase 12 kuu jooksul viies erinev klubi, mida asub Mark Arcobello esindama. Temaga tehti aastane, 1.1-miljoniline leping.

Daniel Winnik on tagasi Torontos. Kaheaastase tehingu keskmiseks palgaks 2.25 miljonit.

Vancouver Canucks - Bieksa on kiirelt asendatud Matt Bartkowskiga. Kogu senise karjääri Bruinsit esindanud 27-aastane kaitsja sai aastase, 1.75-miljonilise lepingu.

Washington Capitals - Üks 7. mäng tänavu võideti, teine kaotati. Koos Justin Williamsiga on kindlasti paremad võiduvõimalused. Kaheaastase lepinguga makstakse talle 6.5 miljonit dollarit.

Winnipeg Jets - Enne turuvärava avanemist korjati juba ära üks tänavuse tagasihoidliku vabaagentide klassi kõvematest meestest. Drew Staffordiga on tehtud 2-aastane, 8.7-miljoniline leping.

Kaks aastat tagasi klubiga liitunud Adam Pardy on saanud endale aastase lepingu, mille töötasuks miljon dollarit.

Aleksandr Burmistrov on NHL-is tagasi. Viimased kaks hooaega KHL-is madistanud venelane sai Jetsilt kaheaastase tehingu, mille koguväärtuseks 3.1 miljonit dollarit.

Kommentaarid