Peter DeBoer lubab, et Sharks saab sügiseks uue kapteni

Kapteni puudumine näib pseudoprobleemina, aga arvestades, et San Jose Sharksil katkes kümneaastane järjestikuste playoff-kohtade seeria just sel aastal, mil meeskonnal puudus kapten, siis võib seda siiski oluliseks pidada. Meeskonna uus peatreener Peter DeBoer ei kavatse selle reha otsa teist korda astuda.

(foto: kelleylcox.com)
"Olen üsna enesekindel, et meil on hooaja esimeseks mänguks kapten olemas," rääkis DeBoer nädala keskel. "See ei ole miski, mida me soovime segava asjaoluna kaasas tassida. Jätame selle teema selja taha. Arvan, et mängijad on samuti selleks valmis."

Aga kellest siis saab Sharksi ajaloo 12. kapten? Kandidaate sellele kohale on mitu.

Suurimaks favoriidiks võib pidada Joe Pavelskit. Hiljuti 31. sünnipäeva tähistanud ründaja on kogu oma senise karjääri klubis veetnud ning näib nüüd olevat piisavalt küpses eas, et hakata meeskonna liidriks. Häid liidriomadusi võis tema puhul märgata dokumentaalsarjas, mis jälgis Sharksi tänavust teekonda välitingimustes peetud kohtumisele Los Angeles Kingsi vastu. Samuti liikus hooaja käigus mitmeid jutte, et Pavelskist saabki enne mängude kalendri lõppu C-tähe enda rinna peale.

Kuna Sharksi puhul on räägitud meeskonna ümberehitamisest, siis võib arvata, et ollakse valmis vanema kaadri kõrvale heitmiseks. See võiks kapteni au anda mõnele meeskonna nooremale liikmele. Seda arvestades võiks C-täht rännata Logan Couture'ile. Sarnaselt Pavelskile on temagi kogu senise karjääri San Joses veetnud. 26-aastasena on ta veel noorema generatsiooni esindaja ning tal on värskelt selja taga karjääri parim aasta (67 punkti). Couture oli näiteks 2011. aastal Tähtede Mängu nädalavahetusel kollanokkade kohtumises oma meeskonna kapten.

Või äkki on Sharks edasi liikumiseks valmis tegema sammu tagasi? Patrick Marleau ja Joe Thornton on mõlemad varasemalt meeskonna kaptenid olnud. Esimene aastatel 2003-2009 ja teine alates 2010. aastast kuni eelmise aasta augustini. Marleau on samuti läbi ja lõhki Sharksi mees. Selja taga on üliedukas karjäär, mille jooksul on ta meeskonnale lojaalseks jäänud. Oleks ju tore saata legend pensionile kaptenina.

Kui Thornton eelmise hooaja eel C-tähest ilma jäeti võis arvata, et sellele järgneb kiirelt ka klubivahetus, aga nii nagu mitmel varasemalgi korral jäid need jutud siiski katki. Thornton on teada tuntud hea liider. Boston Bruins tegi ta omal ajal juba 23-aastaselt meeskonna kapteniks. Samuti on osav söödumeister ühes Tähtede Mängus kaptenina osalenud. Kui jätta kõrvale aasta tagasi toimunud sündmused, siis oleks Thornton ainuvõimalik valik. Kuna aga ajalugu kustutada ei saa, siis võib arvata, et Jumbo Joe mängib San Joses edasi ikkagi vaid asekaptenina. Kui sedagi. Võib kahelda ka selles, kas Thornton on üldse valmis uuesti kapteniks hakkama. Sel juhul hakkavad kõik küsima, et milleks seda varasemat jama siis vaja oli.

Seni on Sharksil olnud vaid kolm kaitsjatest kaptenit ja see fakt töötab näiteks Marc-Edouard Vlasici ja Brent Burnsi kahjuks. Samas on ka Vlasicil justkui kõik eeldused olemas, et saada suurepäraseks kapteniks. Ta on juba kandnud enda rinnal asekapteni A-tähte, ta on karjääri jooksul esindanud vaid ühe klubi värve ning ta on aasta-aastalt aina paremaks läinud ja läbi selle tõusnud meeskonna väga väärtuslikuks liikmeks. Samuti oli ta hinnatud mees Kanada 2014. aasta OM-koondises ja sellised mängijad ei kasva puu otsas.

Kommentaarid