Leafs šokeeris hokimaailma: uueks peamänedžeriks Lou Lamoriello

Kui Lou Lamoriello maikuu alguses New Jersey Devilsi peamänedžeri koha Ray Sherole loovutas, siis võis arvata, et soliidses eas härra hakkab vaikselt pensionipõlve ootama. Võimalik, et see oligi algne plaan, kuid nüüd on Lamoriello kurssi muutnud. Temast sai Toronto Maple Leafsi uus peamänedžer.

(foto: cbc.ca)
Leafs oli ilma klubi juhita alates aprillist, mil Dave Nonisele kinga anti. Pikkade otsingutega jõuti lõpuks väga huvitava valikuni. Lamoriello töötas Devilsi juures 28 aastat olles sellega NHL-i ajaloo pikimat ametiaega omanud peamänedžer. Selle aja jooksul kokku pandud resümee on üsna korralik.


Torontos saab Lamoriello kokku Brendan Shanahaniga, kes oli 1987. aastal tema esimene drafti valik. Lisaks loomulikult ka Mike Babcockiga, kes on palkamist kiitnud: "Lou on tüüp, kes on püüdnud ennast iga päevaga edasi arendada. Ma arvan, et mänedžmendiga liituv kogenud inimene, kes mõistab meie visiooni ja plaani, on meie kõigi jaoks nagu "kodujooks"."

72-aastasena on pikemat sorti periood Leafsi juures Lamoriello jaoks kindlasti välistatud. Tõenäoliselt on ta toodud klubi juurde selleks, et olla mentoriks senisele peamänedžeri abilisele Kyle Dubasele. Kahe mehe koostöö saab olema väga huvitav. Lamoriello on teada tundud vanakooli mees, samas kui alles 28-aastane Dubas on esindamas uut generatsiooni, kes suurt rõhku panemas sügavale statistikale ning andmete analüüsile.

Olgugi, et Lamoriello pani enne uue klubiga liitumist ametlikult ameti Devilsi juures maha, peab Leafs siiski tema eest loovutama drafti 3. ringi valiku.

Kommentaarid