Derek Stepan sai priske palgatõusu

Derek Stepanist sai lõppenud hooajal pärast Wayne Gretzkyt esimene New York Rangersi tsenter, kes suutnud kolmel järjestikusel 82-mängulisel hooajal koguda vähemalt 50 punkti. Pikkade lepingukõneluste järgselt on 25-aastane ründaja pärast seda saavutust nüüd teeninud ka priske palgatõusu.

(foto: Associated Press)
2008. aasta drafti 2. ringi mees teenis tänavu 3.85 miljonit dollarit, kuid uue lepingu järgi on tema töötasu uuel hooajal tervelt kaheksa miljonit. Uue kontrahti pikkuseks on kuus aastat ning selle koguväärtuseks 39 miljonit dollarit. Meeskonna asekapten võtab palgalehelt enda alla 6.1 miljonit.

Osapooled pidid täna minema vahekohtu ette, aga vahetult enne seda saadi allkirjad lepingule. Sellega pandi punkt üsna vaevarikkale läbirääkimisele, kuna väidetavalt oli Stepan soovimas keskmiseks töötasuks 7.25 miljonit, samas kui klubi ei tahtnud kuidagi viiele midagi peale panna ja maksimumpakkumiseks kujunes 5.2 miljonit.

Kuid lõpp hea, kõik hea ning veel paremad asjad on ehk veel tulemas. "Meil on põnev mängijate grupp, kes on valmis astuma järgmist sammu. Ei ole midagi põnevamat, kui kuuluda meeskonda, mida ma armastan," teatas Stepan pärast lepingu allkirjastamist.

Vahekohtu veskid on üldse väga palju tühja jahvatanud. Suurest kambast on seda teed kasutades uue lepinguni jõudnud vaid Ottawa Senatorsi ründaja Alex Chiasson, kellele määrati aastane, 1.2-miljoniline tehing. Teine Senatorsi mängija Mike Hoffman on jäänud üheks vaid neljast lahtisest juhtumist. Kõik teised on kõrvalise abita oma asjad lõpuks ära ajanud.

Nädalavahetusel sidus New Jersey Devils Adam Larssoni ära kuueks aastaks. Lepingu koguväärtuseks on 25 miljonit dollarit. Nashville Predators andis Colin Wilsonile nelja-aastase tehingu, mille koguväärtuseks 15.75 miljonit ja Calgary Flames sai allkirja kätte kõigilt kolmelt, kes vahekohtu poole olid pöördunud (Lance Bouma kolme aasta peale 6.6 miljonit, Paul Byron aasta peale 900 000, Josh Jooris aasta peale 975 000).

Hoffmani kõrval on vaja sotid veel selgeks rääkida Erik Haula, Marcus Johanssoni ja Jonathan Bernier'ga.

Kommentaarid