Leafs tegi Kadriga uue lepingu, Babcockil on temaga seoses suured lootused

Võib öelda, et Nazem Kadri on üks NHL-i müstilisemaid mängijad. Toronto Maple Leafsi keskründajal on talenti nii palju, et seda võiks teistelegi jagada, aga teda jälitab kummaline ebastabiilsus. Võimalik aga, et uuel hooajal õnnestub tal ennast lõplikult avada. Sellele saab ta vastu minna uue lepingu ning peatreeneri Mike Babcocki kiitvate sõnadega.

(foto: John E. Sokolowski/USA TODAY Sports)
Oktoobris 25-aastaseks saav Kadri teenib aastase lepinguga 4.1 miljonit dollarit, mis on võrreldes tänavuse teenistusega miljoni jagu suurem summa.

Hiljutine lühendatud hooaeg (48 mänguga 44 punkti) näitas, et kui kõik klapib, siis on Kadri üliohtlik mängumees. Sama usub ka Babcock, kellega töötades saab vastuoluline ründaja alustada justkui puhtalt lehelt. "Ma eeldan, et temast saab eliitklassist mängija," tunnistas Leafsi peatreener nädalavahetusel antud intervjuus.

Kadri korjas lõppenud hooajal 73-st mängust vaid 39 silma (18+21). Liibanoni päritoluga mängumees kogus tänavu endale rohkem tähelepanu mängukeeldudega. Üks neist oli klubi poolt tulnud kolmemänguline karistus selle eest, et ta trenni hiljaks jäi.

Babcock loodab, et noor mängumees suudab ennast parandada: "Tema treenimine peab vastama mänguoskustele ja see kehtib kõigi meie kuttide kohta. Suve ei või vabaks võtta. Ma eeldan, et meie parimad mängijad hakkavad kõvasti töötama ning on eeskujuks teistele. Olen neile seda öelnud, nad on sellest aru saanud ja teavad, et peavad nii tegutsema."

Täna sai selgeks, et Leafs on Kadrile ka konkurentsi juurde toonud. Vabaagentide turult haarati keskründaja Shawn Matthias, kellega tehti samuti aastane diil. 27-aastasele mängumehele makstakse 2.3 miljonit dollarit.

Matthias esindas viimased poolteist hooaega Vancouver Canucksit. Tänavu tuli temalt 78 mänguga 27 punkti (18+9)

Kommentaarid