Sabres tegi O'Reillyga omapärase lepingu

Buffalo Sabresi suvi on aina paremaks minemas. Kui pärast Ryan O'Reilly hankimist võis eeldada, et uue lepingu nimel tuleb kogu algav hooaeg kulutada tema moosimisele, siis see asi on hoopis palju kiiremini lahendatud. 24-aastase ründajaga tehti 7-aastane lepingupikendus.

(foto: hngn.com)
Tänavu Kanada koondisega maailmameistriks tulnud mehe uus leping on omapärane. Kontrahti koguväärtuseks on 52.5 miljonit, aga tema põhipalk on kõigi aastate puhul vaid miljon dollarit. Ülejäänud töötasu tuleb boonusena.

Pikendus hakkab kehtima alates hooajast 2016/17 ning vähemalt praeguse seisuga oleks O'Reilly siis liiga üks enimteeniv mängija. Vaid Patrick Kane, Jonathan Toews ja Shea Weber saavad ülejärgmisel hooajal rohkem kui 11 miljonit dollarit, mille O'Reilly tasku paneb. Pärast esimest kolme hooaega langeb tema töötasu kuue miljonit peale. Keskmiseks palgaks on 7.5 miljonit.

Leping on priske, aga see väljendab suuri lootusi, mis Buffalos seoses temaga on. "Nägime teda hankides, et ta on keegi, kes koheselt meie meeskonda parandab, aga on veel piisavalt noor, et mitu aastat tulemuslikult mängida. See leping peegeldab seda veendumust," teatas peamänedžer Tim Murray.

Samal ajal on uue lepingu osas kokkuleppele jõudnud ka Brandon Saad ja Columbus Blue Jackets. 22-ründaja sai 6-aastase kontrahti. Esimene palgatšekk toob talle neli miljonit ning viimasel hooajal teenib ta 6.5 miljonit, mis poole milli võrra väiksem summa kui tema keskmine töötasu.

Kommentaarid