Bruins saatis Jonesi San Josesse, Bieksa jätkab Anaheimis

Boston Bruins jätkab vingelt mängijatega vangerdamist. Drafti ajal hangitud väravavaht Martin Jones sai ennast kuulsa klubi mehena tunda vaid paar päeva, enne kui tema mängijaõigused taas edasi liikusid. Need läksid San Jose Sharksile, kes alustab esimest korda pärast 2010. aastat hooaega ilma Antti Niemita.

(foto: ingoalmag.com)
25-aastane Jones on endale viimastel aastatel Jonathan Quicki varumehena korraliku nime teinud. Eelmisel hooajal sai temast Kingsi ajaloos alles teine kollanokast puurivaht, kes järjestikuste nullimängudega hakkama saanud. Kokku on tal 34 kohtumisega, millest 29 on stardid, juba kirjas seitse nullimängu. Ta on keskmiselt lasknud 1.99 väravat mängus ja tõrjete efektiivsuseks on 92.3%.

Tänavu Kanada koondises MM-kulla võitnud puurivaht, kellega tehti kiirelt 3-aastane 9-miljoniline leping, tõuseb tõenäoliselt uueks Sharksi esinumbriks. Koha eest tuleb võidelda kaks aastat vanema Alex Stalockiga.

Bruins sai andeka väravavahi eest vastu järgmise aasta drafti avaringi valiku ning kunagise 5. ringi mehe Sean Kuraly mängijaõigused.

Sharks oli lähedal ka oma kaitseliini tugevdamisele, kui Vancouver Canucksist üritati hankida Kevin Bieksat. Lõpuks jäi see tehing aga siiski katki. Jutud olid tõsised, kuna Bieksat nähti eelmisel nädalal San Joses kodu otsimas.

Nüüdseks on aga selge, et hoolimata selle tehingu läbikukkumisest saab 34-aastane kaitsemees siiski oma karjääri California päikese all jätkata. Järgmise aasta drafti 2. ringi valiku eest on ta maandunud Anaheim Ducksi ridades.

Samal ajal on Ducks endale saanud ka uue abitreeneri. Palgati endine Ottawa Senatorsi boss Paul MacLean. Loodetavasti leiab ka tema teisik tee Honda Centerisse.

Kommentaarid