Coyotes kavatseb uut hooaega alustada verinoore meeskonnaga

Arizona Coyotesi noortelaagris on üsna huvitav vaatepilt. Kohal on haruldaselt vähe kohale kutsutud mängijaid ning teiste seas juhatab vägesid meeskonna peatreener Dave Tippett, kes pole varem kuue klubi juures töötatud aasta jooksul noortelaagris kaasa löönud.

(foto: azcentral.com)
Vaatamata klubi ümber valitsevale segadusele on Coyotes suutnud vabaagentide turult endale haarata nii mõnegi väärt mängumehe, aga tundub, et uuele hooajale minnakse siiski peale verinoore koosseisuga. See plaan oli peamänedžeri Don Maloney sõnul paigas juba drafti ajal.


Kuna märkimisväärne osa noortelaagris olevates mängijatest lähevad tõenäoliselt ka uuel hooajal meeskonna eest jääle, siis on Tippetti kohalolek muidugi igati mõistetav ja loogiline.

"Üritame mõned mängijad NHL-i kiirustada, seega peame neile võimalikult palju tähelepanu pöörama," on Tippett öelnud tänavuse noortelaagri kohta, kus kohal vaid 29 mängijat.

Tippetti sõnul võivad kõik, kes laagris osalevad, endale teenida koha Coyotesi koosseisus: "Meil on koosseisus augud, mis me spetsiaalselt noortele mängijatele jätsime. Meil on vaja, et mõned kerkiksid esile ja võtaksid kohad endale."

Tänavuse drafti 3. mees Dylan Strome, kes alles märtsis 18-aastaseks sai, tõenäoliselt uueks hooajaks koosseisu ei mahu, aga mitmed teised mängijad võiksid küll olla juba piisavalt küpsed, et NHL-is hakkama saada. Teiste seast paistab selgelt välja Anthony Duclair, kellel esimesed mängud suures liigas juba tehtud.

Duclair, kes oli osaline diilis, mis viis Keith Yandle'i New Yorki, käis lõppenud hooajal Rangersi eest väljakul 18 korda. Keskmise mänguajaga 12:09 tulid järgmisel kuul 20-aastaseks saava ründaja karjääri esimesed seitse punkti (1+6). Uuel hooajal võib temast veel rohkemat oodata.

"Osad võtteid, mida ta kasutab, on silmapaistavad," on Tippett noore kanadalase kohta öelnud. "Ta on noor mängija, kellel vaja endiselt õppida ilma litrita mängimist, aga tema kiirus ja oskused on meie jaoks väga olulised."

Coyotesi peatreener tegi oma noortele hoolealustele kolmapäeval ka toreda üllatuse, kui kutsus külalistreeneriks Mike Modano, keda ta omal ajal Dallases juhendas. NHL-i ajaloos ameeriklaste arvestuses enim väravaid (561) teinud Modano sai omal ajal alles 19-aastasena hakkama suurepärase debüüthooajaga (80 mänguga 75 punkti). Mitmed noored koiotid võiksid temast eeskuju võtta.

Kommentaarid