Penguins asub spetsialistide toel vigastustega võitlema

Pittsburgh Penguins on alates 2009/10 hooaja algusest olnud üks enim vigastuste poolt räsitud meeskond. Kokku on Penguinsi mängijad puudunud 1845-st kohtumisest, mis jääb napilt alla selle arvestuse liidrile Colorado Avalanche'ile, kellel see number 40 võrra suurem. Olukorra parandamiseks on Penguins palganud nüüd mitu spetsialisti.

(foto: Rick Osentoski/USA TODAY Sports)
Klubi peamänedžer Jim Rutherford teatas sel nädalal, et palgalehele on võetud Sidney Crosby eratreener Andy O'Brian ja massaažiterapeut Andreas Hüppi.

"Oleme elevil, et lisame oma personali hulka sellised spetsialistid nagu Andy O'Brian ja Andreas Hüppi," teatas Rutherford. "Soovime jälgida kõiki aspekte selle suhtes, kuidas me oma mängijaid treenime ja ettevalmistame, kuidas me saaksime nende esitustest maksimumi, vähendades loodetavasti vigastusi. Soovime olla kindlad, et nad saavad parima võimaliku informatsiooni seoses treeningute, toitumise ja raviga ning pika hooaja käigus õige koguse puhkust."

Penguinsil on vigastused kaks hooaega järjest playoffid ära rikkunud. Aasta tagasi oli Crosby häiritud randmevigastuse poolt ning tänavu mängis Jevgeni Malkin hooaja otsustavas faasis haige jalaga. Mitmed mängumehed ei saanud suurtes mängudes üldse kaasa lüüa. Abipersonali suurendamisega soovitakse seda vältida.

Lisaks võiksid abikäed viia lõpuks ka selleni, et Kris Letang suudaks viimaks teha täielikult traumade vaba hooaja. 28-aastane kaitsja, kes eile oma pikaajalise elukaaslase Catherine Laflamme'iga abieluranda sõudis, on senise kaheksaaastase karjääri jooksul vaid korra saanud kirja vähemalt 80 põhihooaja mängu.

Lõppenud hooajal oli andekas kaitsemees kimpus peapõrutustega, mis jätsid ta lõpuks vaid 69 kohtumise peale. Kuigi see oli piisav, et 54 punktiga teha oma karjääri rekord. Samas ei lasknud paar nädalat enne põhiturniiri lõppu tulnud pauk teda playoffides üldse jääle.

Kommentaarid