Playoffide kunn Danny Briere kaalub karjääri lõpetamist

Igal aastal enne playoffe justkui lõvikonservi sööv Danny Briere saab päev enne uue hooaja algust 38-aastaseks, aga ta on pärast tagasihoidlikku hooaega Colorado Avalanche'i ridades endiselt vabaagent. Suve jooksul on vanameistrile vägisi tulnud pahe mõtted karjääri lõpetamisest.

(foto: Chris Humphreys/USA TODAY Sports)
Briere, kes tänavu sai põhihooajal kirja vaid 8+4, pole seni kordagi Stanley karikat võitnud, kuid kindlasti ei saa ta selles iseennast süüdistada. Kanada koondisega kaks MM-kulda võitnud ründaja on playoffides alati oma koha välja mänginud. Hooaja otsustavas faasis on tema poolt 124 mänguga tulnud 118 punkti (53+63).

Tegu numbrite reaga, mida saaks hästi müüa meeskondadele, kellel plaanis hooaeg venitada vähemalt maikuuni. Seni on aga huvi Briere'i teenete vastu olnud tagasihoidlik ja nii on 973 põhihooaja mängu enda nimele kogunud ründaja silmitsi dilemmaga.

"Pean selle üle järgmise paari nädala jooksul aina rohkem mõtlema hakkama," tõdeb Briere oma uue hooaja plaanide kohta.

Tänasega jääb 2015/16 hooaja alguseni 71 päeva, mis ei jäta enam palju aega ettevalmistusteks. "Kui ma otsustan mängida, siis pean pühenduma täiesmahus treeningutele. Teen hetkel trenni ja olen end vormis hoidnud, aga kui ma otsustan mängida, siis on mul umbes kaks kuud aega viimaks treeningud järgmisele tasemele selleks, et uueks hooajaks valmis olla," tunnistab Briere, kellel kolm poega, kes kõik tema jälgedes soovivad käia.

Aina sirguv perekond on samuti üheks põhjuseks, miks karjääri jooksul 696 punkti kogunud tsenter ei ole veel suutnud ennast täielikult uueks hooajaks valmistumisega siduda. "Lapsed olid tugevad ja pidasid hästi vastu," märkis Briere Colorados mängimise kohta, samal ajal kui perekond oli New Jerseys. "Aga ükskord jõuad punkti, kus pead hakkama mõtlema enda elu, nende elu ja teiste peale, keda sa oma otsustega mõjutad. Hokimängijatena teed kogu oma elu ühte asja ja selle jooksul tulevad otsused, mida peab tegema, muutuvad aina raskemaks."

Kommentaarid