Seitsmest mängijast koosnev tehing viis Brandon Saadi Columbusesse

"Rääkisin temaga vahetult pärast meie võitu, kallistasin teda ja ütlesin, et võidame koos veel mitu korda." - need on Chicago Blackhawksi peamänedžeri Stan Bowmani sõnad Brandon Saadile vahetult pärast tänavust karikavõitu. Ilusad sõnad aga jäävadki vaid sõnadeks. Saad on vahetatud Columbus Blue Jacketsisse.

(foto: letsgohawks.net)
Viimaste nädalate jooksul on liikunud jutte ka selle kohta, et Saad, kellest saamas piiratud vabaagent, oli valmis Chicagosse jäämise nimel võtma väiksema palgatšeki. Seegi jäi vaid jutuks.

Väidetavalt kujunes 22-aastase ründaja nõudeks 6-aastane tehing, kus keskmine palk 6.5 miljonit dollarit. Selleks ei olnud palgalehega jännis olev Blackhawks ilmselgelt valmis ja nii otsustati temast vahetustehinguga loobuda, enne kui klubid oleksid saanud hakata talle lepingutega lähenema.

Koos Saadiga lähevad Columbusesse kaitsja Michael Paliotta, kes tänavu oma NHL-i debüüdi kirja sai ning sealt kohe ka söödupunkti korjas, ja ründaja Alex Broadhurst, kes kogus lõppenud hooajal AHL-is 29 kohtumisega 14 punkti (6+8).

Blackhawks saab vastu Artjom Anisimovi, Corey Troppi, Marko Dano ja tuttava näo Jeremy Morini, kes alles detsembris vahetustehinguga Columbusesse saadeti. Nelikust on kõige magusam tükk kindlasti Dano.

20-aastane slovakk käis tänavu sinijakkide eest väljakul 35 kohtumises, kust sai kirja 21 silma (8+13). Ta oli üks Blue Jacketsi süsteemi parimatest noormängijatest.

Anisimov on oma senise kuueaastase karjääri jooksul olnud 30-40 punkti vend. Tropp on statistina viimases ründekolmikus nühkinud. Kuna esindusmeeskonda on ühe liikme asemele saadud neli tükki, siis usutavasti kõik tehingu osalised uuel hooajal karikakaitsja rivistuses jääle ei saa. Ees ootavad uued tehingud. Näiteks Anisimovil on ka üsna mehine leping - tema alla läheb 3.3 miljonit.

Blackhawks korjas tehingu käigus endale ka järgmise aasta drafti 4. ringi valiku.

Väidetavalt eelistas Blackhawks pakkumist Pittsburgh Penguinsi omale. Pingviinide huvist sai mõni aeg tagasi ka kirjutatud.

Kommentaarid