Red Wings sai Nyquistilt allkirja kätte

Detroit Red Wings on edukalt suutnud vältida vahekohtu saagat Gustav Nyquistiga. Rootslane seoti ära neljaks aastaks ning ilusad esitused tõid talle ka kena palgatõusu. Tänavu vaid veidi üle miljoni dollari teeninud Nyquist paneb uuel hooajal tasku neli miljonit.

(foto: David Guralnick/Detroit News)
Hooajaks 2018/19 kerkib 25-aastase ründaja palk 5.5 miljoni peale. Lepingu koguväärtuseks on 19 miljonit, mis teeb keskmiseks palgaks 4.75 miljonit. Jõuti mõlemaid pooli rahuldanud kokkuleppeni.


"Olema väga rõõmsad, et sidusime Gustavi veel neljaks aastaks ära," lausus peamänedžer Ken Holland vahetult pärast seda, kui allkirjad olid lepingule läinud. "Ta on kiirelt tõusnud meie meeskonna tähtsaks osaks ja ta on kriitilises tähtsusega lüli seoses Red Wingsi tulevikuga. Tal on algamas karjääri parimad aastad."

Rootsi koondisega eelmisel aastal OM-hõbeda ja MM-pronksi võitnud ründajal on NHL-is seni 179 mänguga kirjas 115 punkti (59+56).

Enne 20. juulil algavaid vahekohtu istungeid on enda uue lepingu osas klubiga kokkuleppele jõudnud ka teine Rootsi viiking. Lõppenud hooajal AHL-i ja NHL-i vahel kolanud Magnus Pääjärvi sai St. Louis Bluesilt aastase kontrahti, mis toob talle sisse 700 000 dollarit.

Samuti on aastase lepingu saanud Mikkel Bødker, kes oli tänavu õnnetu Arizona Coyotesi üks parimatest mängijatest. 3.75-miljoniline töötasu tähendab, et vaid kapten Shane Doan teenib uuel hooajal Coyotesi mängijate hulgas taanlasest rohkem.

Kommentaarid