Cory Schneider arvab, et uus lisaaja formaat teeb väravavahtide elu raskeks

Alates uuest hooajast hakkame lisaaegadel nägema 3 vs 3 mängu, mis peaks drastiliselt vähendama karistusviskeid vajavate mängude arvu. Kõik tore ja kena, aga seda siiski mitte kõigi silmis. Väravavahtide jaoks kujuneb 3 vs 3 mäng kindlasti väga töörohkeks ja see teeb neil elu raskeks.

(foto: getrealhockey.com)
New Jersey Devilsi Cory Schneiderist oli lõppenud hooajal vähemalt 50 mängu teinud puurivahtide osas tõrjeprotsendi arvestuses paremad vaid kolm meest. Olgugi et 29-aastase ameeriklase ees mängis üsna kehv meeskond, siis suutis ta sellest hoolimata hoida enda numbrid väga viisakatena - tõrjeprotsent 92.5% ja keskmiselt lastud väravaid 2.26.

Uus lisaaja formaat hakkab aga kindlasti väravavahtide numbreid alla kiskuma. "NHL-is on nii palju talenti, et 5 vs 5 mäng muutub aeg-ajalt väga lahtiseks, kuid 3 vs 3 saab olema koguaeg lahtine ja see meeldib kindlasti fännidele," rääkis Schneider sel nädalal antud intervjuus. "Mäng kujuneb ühe värava alt teise alla minemiseks, mis teeb väravavahtide elu raskeks. Peame olema väga teravad ja olukordadeks valmis."

Kui võistluskomitee muudatusi arutas, siis soovitas Schneider 3 vs 3 mängu puhul väravavahtide statistika panna eraldi kategooriana kirja, et see ei rikuks kogu hooaja näitajaid. Selle ideega seoses ei võtnud aga keegi vedu.

Kui AHL-is otsustati uue formaadi juures 75% lisaajale läinud mängudest enne karistusviskeid ära, siis võib arvata, et NHL-is, kus selgelt osavamad mängijad, kasvab see osa veelgi suuremaks. Väravavahtidel läheb elu raskeks, aga väljakumängijad saavad hea võimaluse oma numbrite parandamiseks.

Kommentaarid