Viktor Fasth kolib KHL-i

Oli aasta 2013 ja Viktor Fasth alustas Anaheim Ducksi puuris oma esimest NHL-i hooaega kaheksa järjestikuse võiduga. NHL-is nähti enne seda midagi sellist kümme aastat tagasi, kui Ray Emery oli Ottawa Senatorsi puuris nagu inimmüür. Nüüd on aga aasta 2015 ja Fasthi NHL-i karjäär on vähemalt praeguseks lõppenud.

(foto: edmontonjournal.com)
Rootslase toel jõudis Ducks 2013. aastal hooaja esimesest 14-st mängust 11 võiduni, mis klubi parim saak pärast 2007. aasta karikavõitu hooaega. Aasta lõpuks olid Fasthi numbrid korralikud - 25-st mängust 15 võitu, tõrjed 92.1% ja keskmiselt sisse lastud väravaid 2.18. Ilusad ajad said aga kiirelt läbi.

Fasth alustas järgmist hooaega terviseprobleemidega ning jõudis Ducksi eest jääl käia vaid viies kohtumises enne, kui ta märtsi alguses väravavahtide surnuaeda Edmontoni saadeti. Pooleteise hooaja jooksul Oilersit esindades jõudis rootslane vaid üheksa võiduni. Tänavu oli tema tõrjete efektiivsus vaid 88.8% ja keskmiselt rändas tema selja taha 3.41 litrit.

Nüüd, kus on lõppenud 2013. aasta veebruaris tehtud leping, millega Fasth teenis 5.8 miljonit dollarit, jätkab ta Venemaal. Tänavu KHL-is põhihooaja parima klubina lõpetanud Moskva CSKA on teatanud, et sõlmis 32-aastase puurivahiga aastase lepingu.

Kommentaarid